Sabrerul român e vicecampion european de cadeți la sabie. Finala cu ungurul Oszkar Vajda a început perfect pentru Casian care a condus cu 5-2 și 8-4. Pauza a adus schimbare în acțiuni din partea ungurului care a revenit în meci. Casian a avut 11-6 dar maghiarul a revenit și a dat 9 tușe consecutive pentru un titlu european. Scor final 15-11 pentru Vajda.

Este a doua medalie de argint pentru România la Campionatele Europene de Juniori și Cadeți de la Tallin, după argintul Amaliei Covaliu. Anastasia Fusea a luat bronz. Toate medaliile au fost câștigate la sabie.

Casian a avut o zi perfectă, s-a încărcat de la asalt la asalt cu ambiție, motivație dar și răbdare pe planșă. După cele 6 victorii din grupe a înșirat adversarii pe tabloul principal. A câștigat 15-7 cu Felix Groves (Marea Britanie), 15-3 cu Thomas Grollios (Grecia), 15-8 cu Moritz Schenkel (Germania) și 15-10 în semifinale, cu turcul Enes Talha Kalender.

Dacian Enache a trecut de grupe cu 5 victorii și a câștigat două tururi pe tablou, 15-12 cu Alexander Tovartkiladze (Georgia), 15-10 cu Massimo Sibillo (Italia). El a fost învins de Papp Zsadany (Ungaria), 5-15.

Alexandru Eva a ajuns în primii 32 de sportivi. El a pierdut intrarea în optimi la Leonardo Reale (Italia), scor 5-15. Cristian Macovei a fost eliminat în primul tur pe tablou, de Moritz Schenkel, 13-5.

La spadă feminin, Alexandra Drăgan a pierdut la o tușă intrarea în sferturi, 14-15 la Sofia Prosina (Letonia).

La floretă masculin, Felix Drăgan a reușit să-l învingă pe Jacoppo Poggio (Italia) în turul 1, cu 15-11, dar a fost eliminat în turul următor de Maximilian Hubner (Austria), scor 7-15.