Dolniceanu despre câştigarea Cupei Campionilor Europeni: “E un trofeu important pentru noi şi pentru club”

  by    0   3

Tiberiu Dolniceanu (foto, al doilea din dreapta), în vârstă de 25 de ani, a cucerit luni, 10 martie, alături de colegii săi de la Dinamo, trofeul Cupei Campionilor Europeni la sabie seniori la un concurs găzduit de localitatea maghiară Godolo, de lângă Budapesta. Pregătită de Mihai Covaliu, Dinamo Bucureşti a trecut în semifinale de francezii de la Pau, scor 45-38, iar în finală a învins echipa maghiară Vasas Budapesta, scor 45-43. Ultimul act a fost palpitant, după ce Tiberiu Dolniceanu a ieşit accidentat din finală la 41-40 pentru Dinamo. A intrat pe planşă Iulian Teodosiu, care a dat ultimele patru tuşe pentru reprezentanta României. Dinamo a evoluat în următoarea componenţă: Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţanu şi Alin Badea.
Miercuri, 12 martie, la două zile după frumosul succes, Tiberiu Dolniceanu a vorbit pentru www.frscrima.ro despre trofeul acondat în Ungaria. “Cupa Campionilor Europeni este un trofeu importan pentru noi şi pentru club. Am participat pentru prima dată la acestă întrecere şi mă bucur că am câştigat”, a declarat Dolniceanu, care nu a avut şansa să se dueleze cu Aron Szilagyi, campionul olimpic în exerciţiu: “Aron a fost obosit după concursurile la care a participat în ultima vreme şi a preferat să facă o mică pauză, chiar dacă este legitimat la Vasas, echipă la care este legitimat”.

TIBERIU DOLNICEANU ACCIDENTAT

În ceea ce priveşte accidentarea pe care a suferit-o în timpul finalei cu Vasas, Dolniceanu a declarat că totul este în regulă şi că nimic nu este grav: „Tendonul de la piciorul drept s-a inflamat când am făcut o fandare mai mare.  M-a durut aproximativ jumătate de oră, dar apoi mi-a trecut. Am făcut şi un RMN, iar doctorul a spus că totul este ok. Voi fi apt 100% până la următorul concurs”.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie seniori are loc în perioada 21-23 martie, la Moscova.


Related Posts

ACS Balestra a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de floretă feminin echipe 12-13 ani. Peter Pop le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii s-a încheiat miercuri, 28 iunie 2017, cu ultimele două probe de floretă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. De la ora 13:00, 12 echipe s-au duelat în proba de floretă feminin echipe 12-13 ani. Sistem de concurs: tablou incomplet de 16, de eliminări directe, cu meciuri de […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 12, proba 24: floretă feminin echipe 12-13 ani. Peter Pop este invitatul FR Scrimă la festivitatea de premiere de azi!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii se încheie miercuri, 28 iunie 2017, cu ultimele două probe de floretă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. De la ora 13:00, 12 echipe se duelează în proba de floretă feminin echipe 12-13 ani. Sistem de concurs: tablou incomplet de 16, de eliminări directe, cu meciuri de […]

READ MORE →

Alexandra Adoch (ACS Floreta Timișoara) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de floretă feminin 8-9 ani. Cornel Ilie le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii se încheie miercuri, 28 iunie 2017, cu ultimele două probe de floretă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. De la ora 9:00, 15 sportive s-au duelat în proba de floretă feminin, la categoria 8-9 ani. Sistem de concurs: un tur de grupe preliminare, iar apoi toate sportivele […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 12, proba 23: floretă feminin 8-9 ani. Cornel Ilie și Peter Pop sunt invitații FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii se încheie miercuri, 28 iunie 2017, cu ultimele două probe de floretă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. De la ora 9:00, 15 sportive se duelează în proba de floretă feminin, la categoria 8-9 ani. Sistem de concurs: un tur de grupe preliminare, iar apoi toate sportivele […]

READ MORE →

Cătălina Apostol (ACS Balestra) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de floretă feminin 12-13 ani. Mihai Leu le-a premiat pe micile campioane!

Ziua a unsprezecea a Campionatului Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, a programat marți, 27 iunie, la Sala de scrimă „Ana Pascu” din București primele două probe de floretă feminin individual: 10-11 ani și 12-13 ani. De la ora 14:00, 26 de sportive sau duelat pe planșe pentru medalii în proba de floretă feminin […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top