Absolventă a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”, promoţia 2007, secţia matematică-informatică, Simona Pop s-a întors luni, 24 octombrie 2016, la liceu. A fost o întâlnire emoţionantă pentru campioana olimpică de la Rio, care a fost primită cu aplauze, bucurie, flori şi cu foarte multe întrebări.
În jurul orei 11;00, spadasina noastră s-a aflat în sala profesorală înconjurată de cadrele didactice ale C.N. “Mihai Eminescu”. Aici au luat cuvântul directorul Ioan Pop, prof. dr. Gheorghe Popdan şi Mariana Korodi, fosta dirigintă a Simonei Pop. Din partea instituţiei de învăţământ, spadasina noastră a primit o diplomă de onoare pentru rezultate deosebite obţinute şi pentru ridicarea prestigiului şcolii pe care a absolvit-o, insigne, un carneţel, monografia colegiului, un buchet mare de flori şi multe altele.
“În ziua în care echipa României de spadă a cucerit medalia de aur, am fost foarte bucuros, având în vedere că sportul românesc suferă. Viitorul sportului românesc se găseşte în şcoală. Simona a dovedit caracter puternic şi pe planşă şi la clasă. Acest caracter puternic nu poate să facă decât un om de valoare. Am urmărit-o toată competiţia, s-a comportat extraordinar. Suntem foarte mândri, noi, catedra de educaţie fizică, cât şi întreg corpul profesoral, pentru că am avut o elevă atât de valoroasă”, a declarat prof. dr. Gheorghe Popdan.
“Simona este un exemplu, a lipsit mult din cauza competiţiilor, dar în fiecare an a luat fie un premiu, fie menţiune. Numai ea ştie cum a reuşit. A fost un copil serios, muncitor, deschis şi modest. Aşa a şi rămas. Este un exemplu de muncă şi seriozitate”, a spus profesoara Mariana Korodi.
După revederea cu profesorii, Simona Pop a ajuns în sala de festivităţi unde a fost întâmpinată cu ropote de aplauze de elevii din 11 clase.
“Mă bucur că sunt aici, nu credeam că va fi sala plină. Am absolvit acest liceu în urmă cu nouă ani, iar în sala profesorală m-am bucurat foarte mult pentru că foarte mulţi profesori au rămas în continuare, sunt încă aici”, a spus Simona Pop. După câteva intervenţii, spadasina noastră a acceptat să le răspundă elevilor la întrebări.
“Vin cu cea mai mare plăcere aici. Două regrete am din liceu. Unul, că am lipsit prea mult şi am ratat unele momente importante, şi al doilea, că nu am luat niciodată un 10 la matematică. Vizitez liceul în fiecare an. Amintirile memorabile le am de la orele de matematică. Eram atât de impresionată de profesorul Gheorghe Miclăuş şi după aceea am rămas ataşată de dânsul. Vin des să-l vizitez. Chiar înaintea acestei întâlniri am participat la o oră. E ciudat, m-am pus în bancă, și chiar şi acum mă interesează ce se vorbeşte”, ne-a declarat Simona.
La final, s-au făcut multe poze cu Simona Pop, cu medalia de la Rio, iar campioana olimpică a acordat tuturor autografe.
FOTO: Informația Zilei