Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, partener oficial al Asociației Junior Sport – inițiatorul campaniei ”Trimiteți copiii la sport!”, alături de M.E.C.S. și U.N.E.F.S., a organizat cea de-a  treia ediție a ”Concertului sportului românesc”.
Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, începând cu ora 12:00, la Centrul Comercial Auchan Drumul Taberei, marii campioni olimpici, mondiali, europeni și naționali ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București – Sandra Izbașa, Silvia Stroescu, Marian Drăgulescu, Simona Pop, Alina DumitruSteluța Duță și Viorel Mazilu – au oferit publicului demonstrații de gimnastică, scrimă, judo, box și handbal și vor dezvălui secretele din spatele marilor performanțe. De asemenea, timp de șase ore, campionii steliști și ceilalți invitați au explicat și au demonstrat vizitatorilor cât de important este sportul pentru copii – pentru sănătatea lor și pentru dezvoltarea unui caracter puternic. Demonstrații de scrimă au fost susține sportivii de la ACS Stesial, pregătiți de antrenorul Alina Ciuculescu.
Au făcut demonstrații din partea ACS Stesial următorii sportivi: Cristina Conatantinescu, Ioana Draghici, Andrada Ghica, Ana Melintescu, Ana Poleucă, Rusu Alexandra, Nicole Krampf, Samoilî Bianca, Knopf Alexandru, Dosoftei Alexandru, Hoitan Bogdan, Păunescu Tudor.
Cu această ocazie, la ora 13:00 s-a lansat numărul 2 al Revistei JUNIOR SPORT – prima și unica publicație din România de educație și cultură sportivă pentru copii.
Un alt moment special, apreciat de public, a fost startul marilor provocări lansate de campioni. Ei au făcut un „legământ” și au provocat, la rândul lor, alte nume importante din lumea sportivă, și nu numai, de a se alătura și a susține următorul eveniment din cadrul campaniei „Trimiteți copiii la sport”: „Să fie juniorii c-o ‘palmă’ mai sus decât noi! Eu, Sandra Izbașa, ofer ‘palma’ mea ca simbol de susținere. Te provoc și pe tine să faci același lucru! Ofera-ți palma și participă la Balul Junior Sport! Eu merg…Hai și tu! În palmele noastre poate sta viitorul micilor campioni!”.
Dubla campioană olimpică a provocat-o pe Nadia Comăneci, care a și transmis că acceptă și va participa la Balul Junior Sport. La rândul ei, Silvia Stroescu a lansat provocarea către Camelia Potec, Alina Dumitru a provocat compania Brenntag, Viorel Mazilu pe omul de afaceri Mihai Septimius, Simona Pop pe colega ei Ana Maria Popescu (ex-Brânză), Steluța Duță pe antrenoarea sa Mihaela Lăcătuș, Adrian Lăcătuș l-a provocat pe Lucian Bute. De asemenea, Cristian Țopescu, fondatorul revistei Junior Sport, l-a provocat pe Ivan Patzaichin!
Balul Junior Sport, eveniment inițiat de Revista Junior Sport și CSA Steaua București, va fi organizat în luna februarie 2016 și se va desfășura sub forma unei Gale pe model Oscar, cu trei nominalizări și cu anunțarea câștigătorului în cadrul acțiunii. De asemenea, vor fi premiați juniorii cu performanțe de excepție în anul 2015.
Până la evenimentul din februarie, CSA Steaua București și Revista Junior Sport continuă acțiunile de promovare a sportului și beneficiilor sale în rândul copiilor, iar în perioada 2-10 decembrie 2015, vor organiza acțiunea „Azi sunt profesorul tau de sport”, la care vor participa mari campioni ai României, legitimați ai CSA Steaua București. Concret, la ora de sport a unor clase gimnaziale (clasele V-VIII), alături de profesorul de sport curent, marii sportivi invitați vor susține ora, în finalul căreia vor vorbi elevilor despre importanța mișcării și frumusețea sportului.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans