Federația Română de Scrimă anunță cu profund regret dispariția fostului antrenor federal Zoltan Gered. Om de bază în cadrul Federației Române de Scrimă între 1990 și 2011, Zoltan Gered a decedat miercuri, 25 februarie, la vârsta de 76 de ani. Prin dispariția sa, scrima românească a pierdut un om de mare valoare.

“Am colaborat cu Zoltan Gered o lungă perioadă de timp. A fost un om deosebit, cu o capacitate profesională desăvârșită, extrem de corect și foarte muncitor. Mereu a sărit în ajutorul tuturor. A fost unul dintre stâlpii Federației Române de Scrimă de-a lungul a peste două decenii. A fost foarte priceput în formarea antrenorilor și în crearea sportivilor de mare performanță. Multe din rezultatele obținute de scrima românească după 1990 i se datorează lui Zoltan Gered. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
Ana Pascu,
Vicepreședinte Federația Internațională de Scrimă

“Zoltan Gered a fost un om de care se leagă cele mai importante performanțe ale scrimei românești. Era mereu lângă tine în momentele cheie, avea mereu o atitudine pozitivă. Era omul care îți spunea mereu <<hai să vedem care este rezolvarea problemei>> . Nu spunea niciodată că nu se poate. Era înțelept, calm, un om pe care se putea pune bază. Scrima românească a pierdut un om foarte valoros. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
Mihai Covaliu,
Președinte Federația Română de Scrimă