Veștile bune pentru scrima românească de sâmbătă, 13 ianuarie 2018, nu s-au oprit cu locul trei reușit de Rareș Ailinca în proba de sabie masculin individual din cadrul etapei din Circuitul European de cadeți de la Moedling! Tot sâmbătă seara, în Polonia, Rebeca Cândescu (CSA Steaua) a ocupat locul al treilea în proba de floretă feminin din cadrul etapei din Circuitul European de cadeți de la Poznan!
Orașul polonez Poznan găzduiește sâmbătă și duminică, 13 și 14 ianuarie 2018, etapa cu numărul șapte din Circuitul European de cadeți, la floretă feminin. Concursul se dispută la individual și pe echipe și va reunește la start 179de sportive din 19 țări.
România este reprezentată la Poznan de cinci sportive: Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Andreea Dincă (ACS Balestra), Andreea Gheorghe (CSA Steaua), Teodora Șofran (CS Satu Mare) și Karina Vasile (ACS Balestra).
Așa cum am menționat mai sus, cea mai bună clasare pentru România a reușit-o Rebeca Cândescu, de la CSA Steaua, care s-a clasat pe locul trei. Celelalte patru floretiste românce au încheiat proba individuală pe următoarele poziții: Andreea Gheorghe (CSA Steaua) – locul 9, Karina Vasile (ACS Balestra) – locul 21, Teodora Șofran (CS Satu Mare) – locul 23, Andreea Dincă (ACS Balestra) – locul 77.
Duminică, 14 ianuarie 2018, de la ora 10:00, ora României, are loc proba pe echipe.
Următoarea etapă din Circuitul European de cadeți, la floretă feminin, din sezonul 2017-2018, va avea loc la Roma, în perioada 20-21 ianuarie 2018.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția floretistelor românce la Poznan.