A patra etapă de Cupă Mondială la juniori, la feminin și masculin, individual și pe echipe, se dispută de vineri și până duminică, între 10 și 13 noiembrie 2016, în Rusia, la Soci.
La această competiție sunt prezenți, în total 94 de sportivi, iar România este reprezentată la Soci de patru sabreri, după cum urmează:
FEMININ: Andreea Lupu (CSM Iași), Sabina Martiș (CSA Steaua);
MASCULIN: Matei Aniculoesei (CSA Steaua), Răzvan Stănescu (CSS Slobozia).
Vineri, 11 noiembrie, în prima zi de concurs a avut loc proba feminină la individual. Cele două sportive din România s-au clasat pe următoarele poziții: Sabina Martiș (CSA Steaua) – locul 12 și Andreea Lupu (CSM Iași) – locul 19. Au participat 45 de sportive.
Podiumul probei de sabie feminin individual de la Soci a arătat astfel: 1. Evgenia Podpaskova (Rusia), 2. Svetlana Sheveleva (Rusia), 3. Sylwia Matuszak (Polonia) și Marta Mazurek (Polonia).
Sâmbătă, 12 noiembrie, în a doua zi de concurs a avut loc proba masculină la individual, iar cei doi sabreri români s-au clasat pe următoarele locuri: Răzvan Stănescu (CSS Slobozia) – locul 19 și Matei Aniculoesei (CSA Steaua) – locul 31. Au participat 49 de sportivi.
Podiumul probei de sabie masculin individual de la Soci a arătat astfel: 1. Andrey Gladkov (Rusia), 2. Konstantin Lokhanov (Rusia), 3. Yuto Watanabe (Japonia) și Fares Ferjani (Tunisia).
Duminică, 13 noiembrie, este programată proba pe echipe.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de juniori, în probele de sabie feminin și sabie masculin, din sezonul 2016-2017, va avea loc în Germania, la Dormagen, în perioada 10-11 decembrie 2016.