Cupa Mondială – Asparoukh’s Sword – Plovdiv – sabie, juniori, masculin

Din cei zece sabreri tricolori prezenți la Plovdiv, doar doi nu au reușit să treacă de faza grupelor – Cristian Grosu și Bogdan Cristolovean. Ceilalți opt au intrat pe tablou. Dintre ei s-a remarcat Radu Nițu. Cu șase victorii din tot atâtea partide disputate în grupă, el s-a calificat direct în turul secund al tabloului, unde a dispus cu 15-11 de francezul Armand Rochet. În 16-imi, Radu l-a eliminat pe americanul William Morrill (15-9) și s-a calificat pentru optimile de finală. Aici, sabrerul nostru a fost învins cu 15-5 de către viitorul câștigător al competiției de la Plovdiv, italianul Pietro Torre. Radu a reușit însă să ocupe locul 10 în clasamentul final.

Cosmin Stan a trecut de primul tur de pe tabloul principal, după victoria categorică obținută în meciul cu bulgarul Georgi Zlatarov (15-5). Cosmin a pierdut în al doilea tur, la slovenul Peter Krajnc, cu 10-15, și a părăsit concursul, încheind pe poziția a 43-a în ierarhia finală a întrecerii.

În turul întâi al tabloului principal au fost eliminați Liviu Lepădătescu  – învins cu 15-10 de către rusul Nikolai Spitsyn,  Dacian Enache – întrecut cu 15-11 de ucrainianul Yehor Semenov, Mihnea Enache – care a cedat cu 8-15 în fața americanului Connor Liang, Iustin Cîdu – care a pierdut cu 10-15 la rusul Dmitrii Makarov, Nicolas Lupu – 7-15 în meciul cu maghiarul Mirko Petrucz și Răzvan Tipișcă – înfrângere cu 7-15 la britanicul Darcy Holdsworth.