Mihnea Surcel (ACS Balestra) are doar nouă ani și deja este dublu campion național la floretă. După ce în 2013 a câștigat prima sa medalie de aur, la categoria 8-9 ani, sâmbătă, 28 iunie, sportivul de la ACS Balestra a recidivat la aceiași categorie.
Alături de Mihnea au mai concurat 15 floretiști, iar drumul sportivului pregătit de Ionuț Gheorghițoaia și Mihai Predescu până în finală a arătat astfel: tabloul de 16 – 8-0 cu Andrei Simion (CS Riposta); sferturi de finală – 8-1 cu Andrei Simion (CS Riposta); semifinale – 8-3 cu Mihai Toader (ACS Balestra); finală – 8-2 cu Sebastian Drăghici (CS Olimpia).
Medalii de bronz au fost cucerite de către Mihai Toader (ACS Balestra) și Ștefan Vasilache (ACS Balestra).
La finalul festivității de premiere, Mihnea Surcel a mai primit o distincție. El a fost recompensat cu trofeul pentru locul 1 în circuitul național de floretă „Floreta de Aur”, categoria 8-9 ani. Același trofeu, tot pentru locul 1 în circuitul național „Floreta de Aur”, dar la categoria 12-13 ani, l-a primit și Alexandru Pârva, tot de la ACS Balestra.
Clasamentul complet al Campionatului Național de Copii, proba de floretă masculin, categoria 8-9 ani, poate fi văzut AICI.
Sponsorii concursului sunt:

Philips_SonicareReversed_logo_2014_RGB
aq
Logo_Henkel_RGB_v120i.jpg
Vezi mai jos fotografii de la festivitatea de premiere.

podium 2 podium primii trei - Copy primii trei