Cupa Ungariei – floretă – seniori, feminin

Felnöt Nöi Tör Válogató Verseny – Budapesta

Cinci floretiste tricolore au luat parte la competiția din capitala Ungariei, alături de sportive din Ungaria și Cehia. Patru dintre fete s-au calificat după prima fază a concursului, grupele, doar Teodora Șofran (cu două victorii) nu a reușit să treacă mai departe. Restul fetelor – Ana Boldor, Mălina Călugăreanu, Anca Săveanu și Teodora Sîrbu  au mers pe tabloul principal.

Ana Boldor a întrecut-o în 16-imi pe Petra Dóra Polonyi (Ungaria), cu 15-7. În aceeași fază a concursului, Tedoroa Sîrbu a învins-o pe reprezentanta gazdelor,  Anna Kollár, cu 15-10.

Tot în 16-imi, Mălina Călugăreanu a trecut cu 15-12 de cehoaica Isabella Sedláková.

Anca Săveanu a fost singura tricoloră care a pierdut în 16-imi, fiind eliminată de către Dóra Lupkovics, cu 12-15.

Mălina a trecut și de optimi, după ce a învins-o pe unguroaica Lilla Zsófia Hanzi cu 15-10. Însă, în optimi au fost eliminate Ana Boldor (2-15 cu Fanni Kreiss, din Ungaria) și Teodora Sîrbu (10-15 cu o altă reprezentantă a Ungariei, Kata Kondricz).

În sferturi, Mălina s-a impus cu 15-7 în fața unei alte sportive maghiare, Karolina Zsoldosi, iar în semifinale a eliminat-o pe Dóra Lupkovics cu 15-11. În finală, Mălina a înfruntat-o pe Kata Kondricz, într-o dispută echilibrată, pe care a pierdut-o greu, cu 13-15, intrând astfel în posesia medaliei de argint a competiției.  În clasamentul general, Teodora Sîrbu a încheiat pe poziția a 9-a, Ana Boldor pe locul 15, Anca Săveanu pe locul 26, iar Teodora Șofran s-a clasat a 37-a.

Foto: Facebook – Hungarian Fencing Federation