Prima competiție oficială de scrimă din 2018 din țara noastră este Campionatul Național de floretă pentru juniori. Concursul are loc la Sala de Scrimă a CSA Steaua din București, în perioada 9-10 ianuarie, și se va desfășura la feminin și masculin, individual și pe echipe.
Marți, 9 ianuarie, de la ora 9:00 este programată prima probă: floretă feminin individual. La start s-au prezentat 28 de sportive de la ACS Balestra, CS Farul Constanța, CS Satu Mare, CSA Steaua, CSTA București, CSS Ploiești și CSU Poli Timișoara.
Se vor trage două tururi de grupe preliminare, iar apoi toate sportivele vor ajunge pe un tablou incomplet de 32, de eliminări directe.
În 2017, podiumul Campionatului Național de floretă pentru juniori, în proba feminină la individual, a arătat astfel: 1. Laura Vîrga (CSU Poli Timișoara), 2. Raluca Drăghici (CS Farul Constanța), 3. Rebeca Cândescu (CSA Steaua) și Anca Săveanu (CSA Steaua).
Concursul poate fi urmărit LIVE-SCORE AICI.
GALERIE FOTO completă de la proba feminină din cadrul Campionatului Național de floretă pentru juniori de la București, ediția 2018, puteți vedea AICI.
Programul celor două zile de concurs este următorul:
MARȚI, 9 IANUARIE
ORA 9:00 – floretă juniori feminin individual;
ORA 14:00 – floretă juniori masculin individual;
MIERCURI, 10 IANUARIE
ORA 9:00 – floretă juniori feminin echipe;
ORA 13:00 – floretă juniori masculin echipe.
Toate detaliile concursului vor fi pe www.frscrima.ro.