Cupa Mondială la sabie – Alger

Masculin, seniori, individual

Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi, Alexandru Zmău

Toți cei șase tricolori care au reprezentat sabia românească la Alger au trecut de faza grupelor.

Pe tabloul preliminar, Rareș Ailinca l-a eliminat în primul tur pe algerianul Zacharia Bounachada, cu 15-11, însă a pierdut în turul secund, 8-15 cu uzbecul Musa Aymuratov.

Alexandru Zmău a trecut cu bine de ambele tururi ale tabloului preliminar, învingându-i pe japonezul Kaito Streets (15-14) și pe ucraineanul Darii Lukashenko (15-10). George Dragomir a reușit aceeași performanță, dispunând cu 15-12 de polonezul Olaf Stasiak și cu 15-14 de kazahul Artyom Sarkissyan.

Matei  Cîdu l-a învins în primul tur pe georgianul Mikhail Alpaidze (15-14), dar în turul secund l-a întâlnit pe Iulian Teodosiu, calificat direct. Iulian a învins în duelul românilor, scor 15-5, și a mers mai departe.

Răzvan Ursachi a pierdut în turul secund al tabloului preliminar, 13-15 în fața americanului Andrew Mackiewicz.

Pe tabloul principal, George Dragomir a pierdut în primul tur, 6-15 la iranianul Ali Pakdaman; Alexandru Zmău a fost învins, tot în primul tur, de italianul Luigi  Samele, scor 9-15.

Iulian Teodosiu a fost singurul tricolor care a mers mai departe, după 15-10 cu italianul Mattia Rea. În turul al doilea, Teodosiu l-a învins pe georgianul Sandro Bazadze, cu 15-13, iar în optimi a trecut de sud-coreeanul Ha Hansol, cu 15-10. În sferturile de finală, Iulian Teodosiu a pierdut greu în fața campionului european cu echipa Franței, Bolade Apithy, scor 13-15, cel care a și câștigat turneul de la Alger. La final, românul s-a clasat pe locul 8. George Dragomir a fost al 58-lea, iar Alexandru Zmău s-a clasat pe locul 59.

În turneul feminin, cele trei reprezentante ale țării noastre au fost Tania Luțea, Ilinca Pantiș și Sabina Martiș. Toate trei au trecut de faza grupelor, intrând pe tabloul preliminar.

Aici, Sabina Martiș a pierdut în primul tur, 10-15 cu Xinyi Zhang (China); Tania Luțea a cedat cu 8-15 la Giulia Arpino (Italia), iar Ilinca Pantiș, care a trecut în primul tur de Michela Landi (Italia), cu 15-13, a ieșit din turul al doilea, după 6-15 cu Charlotte Lembach (Franța).