De mâine, la Cairo, delegația tricoloră intră în febra competiției. În prima zi, sâmbătă 3 aprilie, vor intra în scenă juniorii de la sabie, atât fetele cât și băieții, în concursul individual. La feminin, antrenorul Cosmin Hăncianu are la dispoziție patru sabrere: Ilinca Pantiș, Maria Matei, Felicia Iacob, Mihaela Chițu, iar la masculin, antrenor Ciprian Gălățanu se va baza pe Rareș Ailinca, Alexandru Zmău, Mihnea Enache și Cosmin Stan.

Duminică, 4 aprilie, se vor lupta pentru medalii sabrerii cadeți, tot în concursul individual. Radu Nițu, Marco Șovar, Ionuț Duțu (cu antrenorii Sandu Constantin și Nicolae Alexe) vor fi reprezentanții noștri în competiția masculină, în vreme ce Amalia Stan, Teodora Neagu și Denisa Șerban (antrenor Alexandru Sirițeanu) vor intra în concursul feminin.

Ziua a treia, luni 5 aprilie, aduce pe planșe primele concursuri ale echipelor. Echipa feminină de sabie juniori a țării noastre (Ilinca Pantiș, Maria Matei, Felicia Iacob, Mihaela Chițu) va intra prima în concurs, pentru ca după amiaza să aducă prima confruntare și pentru sabrerii juniori tricolori (Rareș Ailinca, Alexandru Zmău, Mihnea Enache și Cosmin Stan).

6 aprilie este prima zi a concursului de floretă. Juniorii, fete și băieți, își vor disputa medaliile de la individual. Karina Vasile, Andreea Dincă, Emilia Corbu și Teodora Șofran (antrenor Ana Pavel) – ne vor reprezenta la feminin, în timp ce la masculin, antrenorul Marius Gheorghe îi va trimite în concurs pe Ionuț Stoe, Alexandru Sîrb și Alexandru Pîrva.

Miercuri, 7 aprilie, le vine rândul floretiștilor și floretistelor de la cadeți să lupte pentru medalii în concursul individual. La fete, se vor afla pe planșe Karina Vasile, Andreea Dincă și Paula Radu (antrenor Virgil Sălișcan), iar la băieți – Ionuț Stoe și Sebastian Drăghici (antrenor Mihai Dințică).

Ziua următoare, 8 aprilie, este rezervată echipelor de floretă juniori. Aici vor intra în concurs fetele – Karina Vasile, Andreea Dincă, Emilia Corbu și Teodora Șofran.

Vineri, 9 aprilie, vin pe planșe spadasinii de la juniori. În concursul individual feminin România va fi reprezentată de Mihaela Leonte, Andrada Ghica, Talida Enache și Bianca Moroianu (antrenor Alina Ciuculescu), iar în cel masculin de Florin Mirică, Horia Nistor, Andrei Papp și David Statie (antrenor Mihaela Ion).

Sâmbătă, 10 aprilie, este rândul spadasinilor cadeți să se dueleze pentru un loc cât mai bun. Renata Axinte, Emma Șont și Theodora Ion (antrenor Alina Ciuculescu) vor lupta în competiția feminină, iar în cea masculină vor fi prezenți pe planșe Florin Mirică, Horia Nistor și Andrei Papp (antrenor Mihaela Ion).

În ultima zi a Mondialului de la Cairo, tricolorii vor participa în proba feminină de spadă pe echipe, la juniori. Aici ne vor reprezenta Mihaela Leonte, Andrada Ghica, Talida Enache și Bianca Moroianu.