Am avut trei români calificați pe tabloul principal la Moscova: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea și Iulian Teodosiu. Al patrulea sabrer tricolor, George Dragomir s-a calificat din grupe, dar, după o victorie în preliminarii la Andrei Tkachev (Rusia, 15-7), a fost eliminat de fostul campion mondial din 2017, maghiarul Andras Szatmari, care l-a întrecut greu, cu 15-13.

Tiberiu Dolniceanu a reușit cel mai bun rezultat al tricolorilor la Moscova, locul 27. El l-a eliminat pe Csanad Gemesi (Ungaria), cu 15-6, apoi, în primul meci de pe tabloul principal de 64 , a trecut și de iranianul Mohammad Fotouhi, cu 15-8. Din păcate, Tiberiu a fost eliminat în 16-imi de germanul Max Hartung, în fața căruia a pierdut la o singură tușă, 14-15.

Iulian Teodosiu a trecut în preliminarii de japonezul Tamon Yoshida, cu 15-9, dar a cedat în primul meci de pe tabloul principal, cu Ali Pakdaman (Iran), care l-a învins cu 15-6.

Alin Badea a avut de trecut două tururi preliminare. El i-a învins pe Kenta Tokunan (Japonia), cu 15-14, și pe Jeff Spear (SUA), cu 15-13, însă a pierdut în primul meci de pe tabloul principal, 13-15 în fața sud-coreeanului Junho Kim.

În final, ceilalți români s-a clasat pe locurile 48 (Iulian Teodosiu), 58 (Alin Badea) și 88 (George Dragomir)

Foto: FIE/Bizzi Team