S-a încheiat prima zi a competiției de spadă cadeți de la Belgrad. În concursul feminin individual Emma Șonț a ocupat locul 7 în ierarhia finală, iar Alexandra Drăgan a încheiat pe poziția a 32-a.

Erica Badea a fost învinsă în turul preliminar de către rusoaica Mariya Sannikova (10-15), același lucru întâmplându-se și în alte patru cazuri: Maria Stan (11-12 cu Zille Kalman, din Ungaria), Ioana Bucșa (9-15 cu o altă reprezentantăa Ungariei, Anna Szilard), Daria Stănciulescu (9-15 cu rusoaica Iulia Polozova) și Daria Hotca (10-15 cu britanica Lauren Ryder-Garcia).

Ilinca Ionescu a trecut de tabloul preliminar, unde a eliminat-o pe ucrainianca Kateryna Kasyanenko (15-14), dar a pierdut în primul tur al tabloului principal, fiind întrecută de o altă ucrainiancă, Oleksandra Romanova, în fața căreia a cedat cu 7-15.

Și Andreea Muntean a trecut de turul preliminar (victorie cu 15-8 la Mateya Petkova – Bulgaria), însă a pierdut la o tușă în primul tur al tabloului principal (13-14 cu o spadasină din Ucraina, Kateryna Lamza).

Alexandra Drăgan s-a calificat pentru tabloul principal după o victorie cu 15-12 în fața Sofiei Sizova (Rusia), iar Emma Șonț a reușit același lucru după o victorie categorică (15-8) la Oyku Igdelipinar (Turcia).

Singurele spadasine tricolore care s-au calificat în 16-imi au fost Alexandra Drăgan, victorie cu 14-10 la rusoaica Anastasiia Ilyushchenko, și Emma Șonț, care a învins-o pe ucrainianca Emili Conrad cu 15-11.

Alexandra Drăgan s-a oprit în 16-imi, unde a cedat în fața rusoaicei Anastasiia Rustamova, cu 6-15. În schimb, Emma Șonț s-a calificat pentru optimi după victoria cu 15-12 reușită în meciul cu Kamilla Fabian (Ungaria). Emma a câștigat și partida din optimi cu rusoaica Iulia Polozova (15-9), mergând în sferturi, acolo unde însă a fost nevoită să se recunoască învinsă după înfruntarea cu o altă reprezentantă a Rusiei, Anastasiia Rustamova, în fața căreia a pierdut cu 4-15.

Alina Alexandrescu, Flavia Ciuta, Alexandra Stanciu, Andrada Predoi și Bianca Raicu nu s-au calificat mai departe din faza grupelor.

În competiția individuală masculină, cele mai bune clasări le-au avut Ștefan Sita (locul 29), Andrei Tudor Aparaschiței (locul 30) și Raul Tufan (locul 33).

David Pădureanu, Matei Campion și Ștefan Cătălin Baciu nu au reușit să treacă de faza grupelor, însă ceilalți unsprezece spadasini tricolori s-au calificat pentru turul secund al tabloului preliminar. Aici a început greul!

Marton Mezinger a fost eliminat de elvețianul Neel Widmer, la care a cedat cu 13-14; Mihai Ghencea a pierdut greu (13-15) la britanicul Liam Kew; Alexandru Popescu a fost eliminat cu 15-10 de către rusul Gleb Kolobovnikov; Luca Gurza a fost învins cu 15-2 de Domonkos Pelle (Ungaria), iar Cristian Corbu a părăsit competiția înfrânt de către ucrainianul Danylo Voinoiv (13-15).

George Petrache a trecut cu 15-12 de azerul Raul Aruslanov și s-a calificat pe tabloul principal, acolo unde a cedat greu, în primul tur, în fața ucrainianului Daniil Mazur (13-15)

Rareș Marghescu a avut și el același traseu. A intrat pe tabloul principal după ce l-a eliminat confortabil pe israelianul Ilay Segal (15-10) și a cedat în primul tur, la o singură tușă, în confruntarea cu maghiarul Adam Horvath (14-15).

Raul Tufan l-a învins pe elvețianul Eric Ischi cu 15-13 pentru calificarea pe tabloul principal, dar a cedat apoi la maghiarul Nandor Nagy, cu 10-15. Așa cum a făcut și Anton Cîmpan, calificat pe tablou după 15-14 cu rusul Aleksandr Borodulin, însă eliminat în primul tur în urma înfrângerii cu 6-15 din meciul cu maghiarul Domonkos Pelle.

Ștefan Sita s-a calificat pentru tablou după succesul din meciul cu maghiarul Emil Kanvasi (15-12), apoi l-a învins pe ucrainianul Illia Chornogod (15-14) și a mers în 16-imi. Drumul lui s-a oprit însă aici, fiind întrecut de maghiarul Mate Dunay cu scorul de 15-7.