În cea de-a treia zi a Turnelui 50th Glaive de Tallinn, gazduit de capitala Estoniei, a intrat în luptă echipa feminină de spadă a României.

Primul meci de azi a fost în 16-imile tabloului principal, unde fetele noastre au întâlnit echipa Cehiei. Ana Maria Popescu, Greta Vereș, Amalia Tătăran și Alexandra Predescu nu le-au dat nici o șansă cehoaicelor, conducând aproape tot meciul pe care l-au încheiat cu o victorie categorică: 45-28.

În optimile turneului, România a pierdut însă în fața echipei țării gazdă – Estonia. Cele trei fete care au intrat pe planșă – Ana Maria Popescu, Alexandra Predescu și Amalia Tătăran au luptat cu multă ambiție în fața estoniencelor, o echipă care a fost campioană mondială în 2017 și medaliată cu bronz la Europenele din 2018 și care a avut în componență o tripletă extrem de experimentată – Katrina Lehis, campioana europeană la individual din 2018; fosta campioană mondială Julia Beljajeva și Kristina Kuusk. Conduse pe tabelă după primele două relee, tricolorele au egalat și au condus cu 16-15 după releul al patrulea, au ținut aproape de adversare însă au pierdut cu 32-38.

România a intrat în turneul de clasament pentru locurile 9-16, unde au învins Japonia cu 45-39, dar au cedat în fața Franței (40-45). În urma înfrângerii cu Franța, tricolorele au disputat o partidă pentru locurile 11-12, în care au întrecut cu 45-28 echipa Hong Kong China.

Foto: FIE/Bizzi Team