Lotul național de spadă al României se va întâri substanțial odată cu revenirea pe planșă a Simonei Gherman. În vârstă de 29 de ani, pe care i-a împlinit de curând, pe 12 aprilie, Simona a decis să revină la prima ei dragoste, scrima, și să pună umărul la noi succese ale cele mai galonate echipe a României din ultimii ani, cea de spadă feminin.
Simona, care s-a lăsat de scrimă după Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, va reveni oficial la lotul condus de Octavian Zidaru începând cu 1 mai, dar ea face deja antrenamente alături de Brânză&Co. “Am spus imediat după Jocurile Olimpice de la Londra că vreau să iau doar o pauză din activitatea mea ca sportiv. În tot acest timp am fost doar fizic departe de planșe, pentru că am urmărit mereu ce fac fetele în concursuri și le-am ținut tot timpul pumnii strânși. Mi-a fost greu departe de sala de scrimă, dar m-am reacomodat repede și bine. Eșecul de la Londra îmi oferă o motivație puternică să trag tare și sper să luăm o medalie în 2016, la Rio”, a declarat Simona Gherman.
Tehnicianul lotului național de spadă senioare, Octavian Zidaru, nu poate decât să fie fericit de revenirea Simonei: “Simona va reveni oficial de la 1 mai. Este o sportivă extraordinară și contez pe sprijinul ei”.
Pe lângă numeroase victorii în competițiile interne, Simona Gherman se poate lăuda și un cu bogat palmares internațional, ea câștigând medalii atât la Campionatele Mondiale cât și la Campionatele Europene.

PALMARESUL SIMONEI GHERMAN
Campionate Mondiale:
Aur cu echipa la Paris (2010)
Aur cu echipa la Catania (2011)
Campionate Europene:
Aur cu echipa la Kiev (2008)
Aur cu echipa la Plovdiv (2009)
Aur cu echipa la Sheffield (2011)
Aur la individual la Legnano (2012)
Argint cu echipa la Legnano (2012)