Capitala Estoniei, Talin, găzduiește sâmbătă și duminică, 16 și 17 ianuarie, a doua etapă din Circuitul European U14 la spadă masculin și feminin, individual și pe echipe.
Peste 100 de sportivi și-au anunțat participarea la întrecerea de la Talin, iar România este reprezentată de patru sportive de la ACS Stesial, după cum urmează: Cristina Constantinescu, Ioana Drăghici, Ana Maria Melintescu și Andrada Ghica. Antrenor: Alina Ciuculescu.
Sâmbătă, în prima zi, au avut loc întrecerile individuale, iar reprezentantele României au fost din nou la înălțime. Cel mai bun rezultat al delegației noastre a fost obținut de către Andrada Ghica, care s-a clasat la final pe poziția a treia. Eleva antrenoarei Alina Ciuculescu a avut următorul parcurs la Talin: tabloul de 64 – liber; tabloul de 32 – 15-13 cu Diana Gasanova (Rusia); tabloul de 16 – 15-10 cu Getter Lage (Estonia); tabloul de 8 – 15-12 cu Iris Maria Matsketis (Estonia); semifinale – 14-15 cu Nellija Mihejeva (Letonia). Au tras 51 de sportive.
Celelalte trei sportive din România au încheiat concursul de la Talin pe următoarele poziții: Cristina Constantinescu – locul 9, Ana Maria Melintescu – locul 14, Ioana Drăghici – locul 22.
Duminică, 17 ianuarie, are loc proba pe echipe.
Confederația Europeană de Scrimă a demarat la începutul lunii decembrie un nou proiect extrem de ambițios și binevenit pentru scrimerii din întreaga Europă.
Astfel, sâmbătă, 5 decembrie a debutat primul sezon din Circuitul European U14. Întrecerile au loc la toate cele trei arme – spadă, floretă și sabie – la feminin și masculin, doar la individual.
Țara noastră va găzdui și ea un concurs în cadrul acestui Circuit European U14. În perioada 23-24 aprilie, la București va avea loc etapa a șasea din Circuitul European U14 la spadă.
Calendarul complet al primului sezon din Circuitul European U14 poate fi văzut mai jos.
pdficon
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Talin.
Următoarea etapă din Circuitul European U14 de spadă feminin și masculin are loc pe 6-7 februarie în trei locații: Espoo (Finlanda), Budapesta (Ungaria) și Colmar (Franța).
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans