Sâmbătă, 5 martie, în a șasea zi a Campionatului European de cadeți și juniori de la Novi Sad (Serbia) sunt programate primele două probe pentru juniori, ambele la individual: floretă masculin și sabie feminin.
De la ora 10:00, ora României, se vor prezenta la start 92 de sportivi în proba de floretă masculin juniori individual, iar patru sunt din România: Silviu Roșu (CSA Steaua), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Benjamin Bodo (CS Satu Mare) și Victor Gheorghe (CSS Ploiești).
După faza grupelor preliminare, vor rămâne în concurs 72 de sportivi, care vor intra pe un tablou incomplet de 128, de eliminare directă.
Silviu Roșu, Cristian Cândescu, Benjamin Bodo și Victor Gheorghe vor trage de la ora 10:00 în următoarele grupe preliminare:
1.grupa Gheorghe 2.grupa Rosu 3.grupa Bodo 4.grupa Candescu
Programul complet al zilei de sâmbătă, 5 martie, de la Campionatul European de cadeți și juniori de la Novi Sad este următorul:
Ora 10:00 – Floretă masculin juniori individual;
Din România: Silviu Roșu, Cristian Cândescu, Benjamin Bodo, Victor Gheorghe;
Ora 14:30 – Sabie feminin juniori individual;
Din România: Andreea Lupu, Cerasela Drăgan, Sabina Martiș, Ioana Radu.
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrimă.ro vă va ține la curent LIVE cu evoluția scrimerilor români la Novi Sad.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 15:10 – Silviu Roșu, Cristian Cândescu, Benjamin Bodo și Victor Gheorghe și-au încheiat evoluțiile în grupele preliminare cu următoarele rezultate:
rezultate Bodo rezultate Candescu rezultate Gheorghe rezultate Rosu
În urma rezultatelor din grupe, Silviu Roșu, Cristian Cândescu și Benjamin Bodo s-au calificat pe tabloul principal de 128, iar Victor Gheorghe a fost eliminat.
Pe tabloul de 128 Silviu Roșu, Cristian Cândescu și Benjamin Bodo au avut următoarele rezultate:
Benjamin Bodo – liber
Silviu Roșu – Muhemmed Ege Cosgun (Turcia) 15-12
Cristian Cândescu – Pablo Ambel (Spania) 15-11
Pe tabloul de 64, Silviu Roșu, Cristian Cândescu și Benjamin Bodo au avut următoarele rezultate:
Silviu Roșu – Maximilien Chastanet (Franța) 4-15
Benjamin Bodo – Uladzislau Lahunou (Belarus) 9-15
Cristian Cândescu – Job De Ruiter (Olanda) 6-15.
În urma evoluțiilor de azi, cei patru floretiști români au încheiat concursul pe următoarele poziții: Benjamin Bodo (CS Satu Mare) – locul 57, Cristian Cândescu (CSA Steaua) – locul 59, Silviu Roșu (CSA Steaua) – locul 63, Victor Gheorghe (CSS Ploiești) – locul 78. Au tras 92 de sportivi.


UPDATE, ora 20:56 – Proba de floretă juniori masculin individual a fost câștigată de Maximilien Chastanet (Franța), care a trecut în finală de Andrzej Rzadkowski (Polonia), scor 15-11. Finala a fost arbitrată de românul Florin Gheorghe! Medaliile de bronz le-au cucerit Alexandre Ediri (Franța) și Alessandro Gridelli (Italia).