Federația Română de Scrimă
Comunicate

Vouchere pentru tinerii sportivi cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani!

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 3 septembrie 2020, la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Ordonanța de Urgență nr. 157 pentru acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Prin Ordinul Ministrului Tineretului și Sportului nr. 1199/ 15.09.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 853/ 17.09.2020, au fost aprobate Normele metodologice privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

Sprijinul financiar se adresează copiilor născuți în perioada 01.01.2005-31.12.2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv deținător al certificatului de identitate sportivă emis de către Ministerul Tineretului și Sportului. Aceștia pot primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente sportive, în cuantum de 300 de lei; în prima fază a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.

Acest program reprezintă una dintre cele mai ambițioase măsuri de intervenție în sprijinul sportului de performanță pe care Guvernul Româniai a adoptat-o în ultimii ani, în vederea creșterii substanțiale, cu aproape 30%, a numărului de copii legitimați la un club sportiv și a corecta astfel situația îngrijorătoare a bazei de selecție pentru sportul de înaltă performanță.

Beneficiarii eligibili pentru a primi voucherul în valoare de 300 lei trebuie să solicite acordarea acestuia clubului sportiv la care s-au legitimat, începând cu data intrării în vigoare a prezentelor norme și până la data de 30 noiembrie 2020 inclusiv

adresa federatii

Ordinul MTS nr 1199 din 2020

Ordonanța de urgență nr 157 din 3 sept 2020

Articole similare

Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Boldor și Anca Săveanu au fost eliminate în calificări la etapa de Cupă Mondială de la Tauberbischofsheim, în proba de floretă feminin seniori individual

Federatia Romana de Scrima
6 ani

Ana Maria și Amalia – pe tabloul principal de la Doha!

Federatia Romana de Scrima
4 ani

Tabăra Muschetarilor

Federatia Romana de Scrima
11 luni
Exit mobile version