Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, în colaborare Inspectoratul Școlar Județean Dolj și cu Federația Română de Scrimă, organizează sâmbătă și duminică, 6 și 7 mai 2017, a doua ediție a Memorialului „Dumitru Popescu” la spadă pentru copii și speranțe.
Întrecerea se dispută la feminin și masculin, doar la individual, la patru categorii de vârstă: 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani și 14-15 ani. Orice sportiv se poate înscrie la două categorii de vârstă.
Sâmbătă, 6 mai 2017, în prima zi de concurs au avut loc probele feminine, iar câștigătoare au fost următoarele: Diana Avramescu (CSS Quarto) – la 8-9 ani, Maria Popa (LPS Bihorul Oradea) – la 10-11 ani, Renata Axinte (ACS Stesial) – la 12-13 ani și Bianca Moroianu (CSS Quarto) – la speranțe.
Clasamentele complete ale primei zile de concurs de la Craiova arată astfel:
8-9 ANI FEMININ
10-11 ANI FEMININ
12-13 ANI FEMININ
SPERANȚE FEMININ
Programul de concurs de duminică, 7 mai 2017, este următorul:
Ora 9:00 – spadă masculin 8-9 ani;
Ora 11:00 – spadă masculin 10-11 ani;
Ora 13:00 – spadă masculin 12-13 ani;
Ora 15:00 – spadă masculin 14-15 ani.
Orele de începere pentru categoriile 12-13 ani și 14-15 ani sunt orientative, ele putând fi modificate în funcție de evoluția concursului și de numărul de sportivi înscriși.
CINE A FOST DUMITRU POPESCU?
Dumitru Popescu nu a fost doar un mare antrenor de spadă, ci și un mare sportiv. A fost multiplu campion național, la toate categoriile, component al echipelor naționale, apoi s-a remarcat prin talentul de a scoate sportivi de excepție. Prin mâinile sale au trecut generații întregi de spadasini, care au adus rezultate excelente României. În 2012 a fost recompensat cu premiul „Mentor pentru Excelenţă în Educaţie“.
Antrenorul emerit a activat la clubul Olimpia Craiova, la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, la Centrul Olimpic de Spadă, unde a condus echipele masculine de seniori, apoi de juniori, și la CS Universitatea Craiova. A antrenat şi în Maroc. O perioadă a fost și director la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj.
Cea mai valoroasă sportivă descoperită de fostul antrenor este Loredana Dinu, campioană olimpică cu echipa de spadă a României la Rio 2016. „Pot spune Dumitru Popescu m-a crescut de la 11 ani, m-a educat, m-a protejat, a încercat să mă învețe numai de bine și să-mi transmită toate secretele scrimei. A contribuit enorm la educația mea și m-a susținut necondiționat. Nu am întâlnit om mai pasionat de sport ca profu’. Și-a dedicat viața scrimei și a contribuit enorm la performanțele scrimei românești. Îi voi păstra amintirea vie în inima mea”, a declarat Loredana Dinu.
Dumitru Popescu a decedat pe 2 iunie 2015, la vârsta de 72 de ani.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile întrecerii de la Craiova.