Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Varșovia, Cupa Mondială la sabie – masculin

Seniori, individual, masculin

Din cei șapte sabreri tricolori aliniați la startul competițieie desfășurate în capitala Poloniei, doar Alexandru Zmău a părăsit concursul după faza grupelor, în timp ce Iulian Teodosiu a intrat direct pe tabloul principal.

Ceilalți cinci sportivi români rămași în cursă au intrat pe tabloul preliminar, de 256.

Rareș Ailinca a fost eliminat în turul al doilea, după ce a pierdut cu 10-15 în fața chinezului Yinghui Yan, iar Codrin Cozmuleanu a avut același traseu, fiind învins în turul secund de japonezul Tsubo Hayato (7-15).

Alți trei sabreri tricolori i s-au alăturat lui Iulian Teodosiu, pe tabloul principal.

Răzvan Ursachi l-a învins în turul al doilea pe americanul Grant Williams (15-12), iar în al treilea tur a dispus de maghiarul Gergo Horvath, cu 15-9.

George Dragomir a trecut de al doilea tur preliminar cu o victorie la spaniolul Inaki Bravo (15-12), pentru ca în ultimul tur preliminar să îl învingă pe georgianul Goga Kakauridze, cu 15-7.

Matei Cîdu a mers pe tabloul principal după 15-13 cu polonezul Szymon Hryciuk și 15-10 cu japonezul Kenta Tokunan.

Pe tabloul principal, în primul tur, Matei Cîdu a pierdut la Aron Szilagyi (Ungaria), cu 7-15; Răzvan Ursachi a fos învins de francezul Thomas Martine (11-15), iar George Dragomir a cedat cu 4-15 în meciul cu georgianul Sandro Bazadze, cel care a cucerit medalia de argint a concursului.

Iulian Teodosiu a trecut de primul tur, cu o victorie la japonezul Mao Kokubo (15-14), dar a pierdut greu, în turul secund, la egipteanul Adham Moataz (13-15).

În clasament, Iulian Teodosiu a încheiat pe locul 18, Răzvan Ursachi – locul 47, George Dragomir – locul 63, Matei Cîdu – locul 64, Rareș Ailinca – locul 101, Codrin Cozmuleanu – locul 112, iar Alexandru Zmău – locul 176.

Seniori, echipe, masculin

În competiția rezervată echipelor au participat 26 de team-uri. România (Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi) a intrat pe tablou în 16-imi, unde a dispus cu 45-27 de echipa din Kuwait. Tricolorii au pierdut apoi în optimi, la Statele Unite, cu 19-45, și au intrat în turneul pentru locurile 9-16. Aici au fost învinși de Germania, cu 45-32, dar au învins Ucraina (45-40) și au jucat finala pentru locul 13 acolo unde rezultatul a fost o victorie, 45-32 cu Hong Kong.

Articole similare

Opt scrimeri români se află pe planșe sâmbătă și duminică la etapa satelit de Cupă Mondială la spadă masculin și feminin de la Sofia

Federatia Romana de Scrima
8 ani

Ana Maria Melintescu (ACS Stesial) – locul 1 la U14 și locul 27 la cadeți, în etapa Circuitului European de spadă de la Helsinki

Federatia Romana de Scrima
8 ani

CSA Steaua 1 a câștigat Cupa României la floretă, proba feminină pe echipe

Federatia Romana de Scrima
10 ani
Exit mobile version