Federația Română de Scrimă
Campionate Europene

Europenele de Cadeți de la Novi Sad – prima zi a concursului pe echipe

Ziua de azi este prima dedicată întrecerilor pe echipe la Campionatul European de Cadeți de la Novi Sad. Se vor disputa trei concursuri: două feminine (spadă și floretă) și unul masculin (sabie).

Feminin, spadă, echipe

În prima întrecere a zilei, vor concura 23 de echipe feminine. Formația tricoloră va fi alcătuită din Ilinca Ionescu (CSA Steaua București), Emma Șonț (CSA Steaua București), Andreea Muntean (LPS Bihorul Oradea) și Ana Tomșa (CS Satu Mare). România va intra în competiție începând cu faza optimilor de finală, unde va întâlni Elveția.

Feminin, floretă, echipe

A doua competiție care va lua startul dimineață este tot una feminină, cea de floretă. Printre cele 17 echipe înscrise pe lista de start se află și team-ul țării noastre, format din Andreea Dincă (CSA Steaua București), Paula Radu (CSA Steaua București), Maria Teodorescu (CSTA București) și Ingrid Miti Bikfalvi (CSU Poli Timișoara). România intră în concurs odată cu faza optimilor, și va înfrunta Ungaria.

Masculin, sabie, echipe

La prânz va lua startul și singurul concurs masculin de astăzi, cel de sabie. Pe lista competitoarelor se află 14 țări. România va fi reprezentată de o echipă care îi are în componență pe Casian Cîdu (CSȘ Unirea Iași), Dacian Enache (CSA Steaua București), Rareș Gheorghe (CS Dinamo București) și Luca Radu (CS Dinamo București). Tricolorii au programat primul meci cu Grecia, în optimile de finală.

Articole similare

România s-a clasat pe locul trei la etapa din Circuitul European de cadeți, în proba de floretă masculin echipe, de la Bratislava

Federatia Romana de Scrima
7 ani

La Europene încep concursurile pe echipe!

Federatia Romana de Scrima
2 ani

UPDATE 7: Loredana Dinu, eliminată pe tabloul de 8 la Grand Prix-ul de spadă seniori feminin de la Rio de Janeiro

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version