Federația Română de Scrimă
Știri

GALERIE FOTO: Mămică și campioană! Simona Gherman: „Dedic medalia de aur Teodorei! Este talismanul meu”

Simona Gherman (29 de ani) a revenit cu un succes în competițiile naționale după pauza de aproape doi ani pe care și-a luat-o, perioadă în care a dat naștere unei superbe fetițe, Teodora Ioana. Vineri, 9 mai, sportiva de la CSA Steaua a câștigat titlul de campioană națională după ce a învins-o în finală pe colega sa de club, Ana Maria Brânză, scor 15-12.
La final, Simona i-a dedicat succesul fiicei sale, pe care a spus că ar vrea să o ducă la toate competițiile importante care vor urma. „Sunt foarte fericită că am revenit cu o victorie. Este o medalie pe care o dedic Teodorei. Este talismanul meu și ar trebui să o iau de acum înainte peste tot cu mine. Este un succes de moral pentru mine, dar mai am mult de muncă. Deocamdată sunt la 60% din puncte de vedere fizic. Mi-au ieșit câteva exerciții, trebuie să o iau pas cu pas”, a declarat Simona după festivitatea de premiere.
Trebuie menționat că primele opt sportive clasate la final au fost premiate de către fosta campioană olimpică la floretă, Laura Badea, și de către antrenorul lotului național de spadă, Octavian Zidaru.

Ana Maria Brânză a concurat accidentată!

Învinsa Simonei Gherman din finală, Ana Maria Brânză, campioana de anul trecut, nu a fost la 100% din capacitate. Ea a avut o contractură musculară, motiv pentru care a declarat că se va menaja în concursul pe echipe, care va avea loc sâmbătă și duminică, 10 și 11 mai, tot la Sala Floreasca.
„O felicit pe Simona. A făcut o scrimă bună, dar nu trebuie ca acest succes să fie un etalon pentru ea. Nivelul întrecerii nu e cel pe care ni-l dorim, din păcate. Eu nu am fost în deplinătatea forțelor după ce acum două zile m-am ales cu o contractură musculară. E posibil să nu trag în toate meciurile concursului pe echipe. Trebuie să mă menajez pentru că urmează două concursuri importante la Rio de Janeiro și la Havana”, a spus Brânză.
Clasamentul complet al Campionatului Național de spadă seniori individual, proba feminină poate fi găsit AICI.

DSCN9783  

  

  

  

  

  

  

Articole similare

România a ocupat locul 7 la Budapesta

Federatia Romana de Scrima
2 luni

UPDATE 5: România, locul 7 în proba de floretă junioare la Europeanul de la Jerusalim

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Amalia Tătăran s-a oprit în turul II la Modling

Federatia Romana de Scrima
10 ani
Exit mobile version