Federația Română de Scrimă
Campionate Europene

CE Tallinn 2023: Medalie de bronz pentru Casian Cîdu în concursul individual la sabie juniori!

TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP IN PHOTO: 3. CIDU Casian ROU PHOTO BY EVA PAVIA #BIZZITEAM

Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori

Sabie, juniori, masculin, individual

Toți cei patru sabreri tricolori s-au calificat din grupele competiției, intrând pe tablou.

Casian Cîdu l-a învins în primul tur pe bulgarul Ivailo Aleksandrov, cu 15-6, iar Mihnea Enache a dispus cu 15-8 de grecul Nikolaos Angelos Pergamalis.

Vlad Covaliu și Radu Nițu au mers direct în turul secund al tabloului principal.

Aici, Vlad Covaliu a dispus cu 15-10 de francezul Ugo Latapy, Casian Cîdu l-a întrecut cu 15-12 pe turcul Muhammed Furkan Kalender, iar Radu Nițu a câștigat întâlnirea cu azerul Magsud Huseynli, scor 15-6.

Mihnea Enache a pierdut meciul cu ucraineanul Dmitrii Kolobaiev, scor 10-15, și a fost eliminat.

În optimi, Vlad Covaliu a trecut de maghiarul Bertalan Toth, cu 15-11, Casian Cîdu l-a învins pe italianul Emanuele Nardella cu 15-13, iar Radu Nițu a cedat la turcul Aslan Tolga, cu 8-15.

În sferturile de finală, Casian Cîdu l-a învins pe francezul Remi Garrigue, cu 15-10 și a ajuns în semifinale, asigurându-și o medalie. Vlad Covaliu l-a înfruntat pe ucraineanul Darii Lukashenko, și a pierdut greu, la o singură tușă, 14-15.

Casian Cîdu l-a avut ca adversar în semifinală pe același sabrer ucrainean, Darii Lukashenko, acesta impunându-se cu 15-8. Casian a cucerit medalia de bronz și a adus României a șaptea medalie la Campionatul European pentru cadeți și juniori de la Tallinn.

În clasamentul concursului, Vlad Covaliu a ocupat locul 5, Radu Nițu s-a clasat pe 9, iar Mihnea Enache a fost al 18-lea.

 

 Spadă, juniori, feminin, individual

Renata Axinte și Andrada Ghica au fost eliminate după faza grupelor. Celelalte două reprezentante ale României au intrat direct în turul al doilea al tabloului principal. Bianca Moroianu a eliminat-o pe Aleyna Erturk, din Turcia, scor 15-11, și s-a calificat în turul următor, în 16-imi, unde a cedat cu 12-15 în fața italiencei Gaia Caforio.

Emma Șonț a pierdut în turul al doilea meciul cu poloneza Cecylia Cieslik, scor 9-15.

În clasamentul final, Bianca Moroianu a încheiat pe locul 32, Emma Șonț pe 55, Renata Axinte pe 81, iar Andrada Ghica pe 82.

 

Floretă, juniori, masculin, individual

Țara noastră a avut doi reprezentanți înscriși la startul concursului masculin de floretă. Ionuț Stoe nu a trecut de faza grupelor, iar Alexandru Macovei s-a calificat pe tabloul principal, direct în turul al doilea. Aici, Alexandru a fost învins de polonezul Jakub Kotek, cu scorul de 15-13.

La final, Alexandru Macovei a ocupat poziția a 57-a, iar Ionuț Stoe s-a clasat pe locul 74.

Articole similare

„La Mulți Ani” antrenorului emerit Iulian Bițucă!

Federatia Romana de Scrima
8 ani

Cei mai buni scrimeri ai României se duelează vineri, în săbii și spade, în direct la TVR 1

Federatia Romana de Scrima
9 ani

Ilinca Pantiș – argint la Tashkent!

Federatia Romana de Scrima
2 ani
Exit mobile version