Federația Română de Scrimă
Campionate naționale

Campionatul Național de Copii 2019 – spadă masculin, U13, echipe

CSA Steaua a cucerit titlul național pe echipe la spadă, categoria 12-13 ani. În semifinale CSA Steaua a învins cu 45-32 pe CS Satu Mare, într-un meci echilibrat în primele patru relee, în care sătmărenii au reușit pentru o mare parte din timp să mențină egalul pe tabela de marcaj. Steliștii s-au desprins decisiv în releele 5 și 7 calificându-se astfel în finală. A doua finalistă a fost CSȘ Constanța, învingătoare cu 45-32 în fața echipei LPS Craiova 1. Finala dintre Steaua și CSȘ Constanța a fost una foarte disputată. Steliștii au condus după primul releu cu 5-4, constănțenii au revenit și au trecut la conducere, însă din releul al 4-lea steliștii au trecut din nou în avantaj (19-17), iar până la final Petrache, Mincu și Aparaschiței nu au mai cedat conducerea pe tabelă. Constănțenii și-au mai revenit în ultimele două relee, dar nu au mai putut recupera, iar CSA Steaua s-a impus cu 37-36. Clasamentul primelor opt echipe este următorul:

  1. CSA Steaua București (Andrei Aparaschiței, David Marghioala, Andrei Mincu, George Petrache – antrenor Mihai Popa)
  2. CSȘ Constanța (Mihai Ghencea, Luca Iliuță, Flavius Papp, David Pădureanu – antrenori Monica Marinescu, Ion Nițulescu)
  3. LPS Craiova 1 (Ovidiu Enescu, Francesco Nițu, Gabriel Vasilescu, Dragoș Vieru – antrenor Daniel Matache)
  4. CS Satu Mare; 5. CSȘ Steaua 3; 6. ACS Engarde București 1; 7. LPS Craiova 2; 8. CS Farul Constanța 1.

Premierea sportivilor medaliați a fost oficiată de Roxana Scarlat-Bârlădeanu, vicecampioană olimpică cu echipa de floretă la Atlanta 1996, și multiplă vicecampioană mondială și europeană la echipe.

Felicitări sportivilor, antrenorilor și părinților!

Mulțumiri sponsorului nostru principal – DCN Eu, și sponsorilor noștri – Sloop, Tempera Advertising, Xerox, La Vitta, Nemira și Panasonic.

Articole similare

UPDATE 3: Ana Boldor-locul 22, Mălina Călugăreanu-locul 36 și Maria Boldor-locul 38, în proba de floretă feminin individual, la Campionatul European de scrimă de la Montreux

Federatia Romana de Scrima
9 ani

ACUM LIVE: Tiberiu Dolniceanu și Alin Badea trag pe tabloul principal de 64 la Grand Prix-ul de sabie seniori masculin de la Moscova

Federatia Romana de Scrima
8 ani

Alexandra Mihaela Adoch a câștigat Cupa României la floretă feminin cadeți

Federatia Romana de Scrima
9 luni
Exit mobile version