Federația Română de Scrimă
Știri

Ana Maria Brânză: „Am dat dovadă de maturitate și am făcut foarte puține greșeli”. Vezi o galerie foto emoționantă de la finalul meciului cu Rusia!

Liderul echipei naționale feminine de spadă a României, Ana Maria Brânză (29 de ani) a povestit pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă modul în care a trăit succesul de la Europeanul din Franța. „Sincer, abia aseară am realizt că am câștigat al cincilea Campionat European. La un moment dat mă gândeam unde le-am câștigat pe precedentele patru. Îmi aduceam aminte de două, dar altele două nu-mi ieșeau la socoteală. Cred că ieri am dat dovadă de maturitate. Iar cu Rusia, în finală, am reușit să ținem mereu meciul în priză. Fiecare și-a făcut treaba, iar greșelile au fost foarte puține. Trebuie să recunosc că Rusia era favorită înaintea finalei. Ne-a bătut anul acesta la Barcelona, în etapă de Cupă Mondială (n.r. – 35-20), dar acum forța grupului nostru și-a spus cuvântul și ne-a dus pe prima treaptă a podiumului”, a declarat Ana Maria Brânză, care ne-a dezvăluit și modul în care au celebrat succesul de aseară: „Am ieșit în oraș toată echipa și am luat masa. Înainte, după alte victorii, nu făceam nici treaba asta. Nu ne stă în fire să ne bucurăm exagerat”.
Ana Maria Brânză a explicat bucuria fetelor de la final, când Maria și cele două Simone au plâns de bucurie, și e conștientă că așteptările față de această echipă au crescut: „Lacrimile de la final au fost o formă de a se descărca emoțional. Așa au suportat mai bine șocul câștigării medaliilor de aur. Dacă eu și cu Simona Gherman am mai trecut prin așa ceva, Simona Pop și Maria Udrea se află la primul titlul european, și mă bucur sincer pentru ele. Meritau din plin acest titlu. E normal să crească pretențiile după acest succes, dar nu vom pleca la Kazan cu gândul că suntem favorite și că va fi ușor să ajungem pe podium. O vom lua ușor, pas cu pas, ne vom pregăti foarte bine și, dacă vom evolua la fel cum am făcut joi, e posibil să ne bucurăm și la Mondiale.”
Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea au cucerit joi, 12 iunie, a cincea medalie de aur la un Campionat European după 38-34 în finală cu Rusia.
Echipa feminină de spadă a României sosește în țară vineri, 13 iunie, ora 20:00, la Aeroportul „Henri Coandă”.

lacrimi de fericire de Augusto Bizzi  

  
FOTO: Augusto Bizzi

  

  

  

  

  
FOTO: Marie-Lan Tay Pamart

Articole similare

UPDATE: Bianca Pascu, eliminată în calificări la etapa de Cupă Mondială la sabie seniori feminin de la Atena

Federatia Romana de Scrima
9 ani

Simona Gherman, după eșecul cu Heidemann: „Mă oftic că am pierdut la o tușă. Vreau revanșa la echipe!”

Federatia Romana de Scrima
10 ani

La Mulți Ani tuturor femeilor din sportul românesc!

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version