Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Aur pentru Ariana Covaci la Budapesta, în concursul U14 de spadă feminin

Festivalul European de Scrimă pentru tineret – Budapesta

U14, spadă, feminin

Bianca Raicu s-a calificat în turul al doilea și a mers în turul trei după o victorie la Kalina Vranjes (Serbia), scor 15-12.

Johanna Kurtinecz a mers direct în turul secund, unde a eliminat pe Ela Nur Ozisik (Turcia), cu 15-9.

Tot în turul al treilea s-a calificat și Ariana Covaci, după 15-10 cu poloneza Maria Swisdzinska.

În același tur doi, Valentina Velici a pierdut la turcoaica Belfin Kara, 7-15; Iris Smaranda a cedat cu 8-15 la Defne-Ada Sumer (Turcia);  Thea Bîrliga a fost eliminată de Kinga Kalmar (Ungaria), cu 15-3; Teodora Costescu a pierdut în fața Yelyzavetei Drobyshevska (Ucraina), cu 13-15, iar Aurora Chiciu a fost învinsă de Diletta Freguglia (Italia), cu 15-7.

În turul trei, Johanna Kurtinecz a dispus cu 15-14 de poloneza Hanna Szczurowska, iar Bianca Raicu a eliminat-o pe Magdalena Budnik (Polonia), cu 15-11, în timp ce Ariana Covaci a învins-o cu 15-14 pe o altă poloneză, Liliana Niedobecka.

Optimile au adus o nouă victorie pentru Ariana Covaci, 15-12 cu Laura Takacs (Ungaria), și sportiva noastră s-a calificat în sferturi.

Johanna Kurtinecz a cedat greu, cu 14-15 la Erzsebet Suveg (Ungaria), în vreme ce Bianca Raicu a fost învinsă de Helka Korom-Vellas, cu 15-8.

Ariana și-a continuat traseul în turneu, învingând pe Clara De Donno (Italia) în sferturi, cu 15-12, iar în semifinale pe Magadalena Cika (Serbia), cu 15-11.

În finală, Ariana a învins-o pe maghiara Erzsebet Suveg, cu 15-12, cucerind medalia de aur la Budapesta. În ierarhia finală, Ariana Covaci (LPS Craiova, antrenor Ovidiu Pîrvuleasa) a ocupat prima poziție, urmată de Bianca Raicu – locul 9, Johanna Kurtinecz – locul 11, Iris Smaranda – locul 33, Teodora Costescu – locul 35, Valentina Velici – locul 39, Thea Bîrliga – locul 42, Aurora Chiciu – locul 45.

Premierea Arianei Covaci și a celorlalte medaliate la această probă a fost efectuată de președintele Federației Române de Scrimă, Marius Florea.

U14, floretă, feminin

În concursul feminin de floretă, cel mai bun parcurs dintre tricolore l-a avut Ingrid Matei (CSA Steaua București, antrenor Marius Gheorghe). Ea a învins-o categoric în primul tur al tabloului pe britanica Olivia White, cu 15-4, iar în turul secund a trecut de  Dalma Spissak (Ungaria), cu 15-11. În optimi, Ingrid a dispus din nou la scor, 15-5, de Greta Danczy (Ungaria), pentru ca în sferturi reprezentanta noastră să cedeze greu, 14-15, la turcoaica Ada Kufeciler.

Natalia Scafa a cedat în primul tur la Giorgia Bedeschi (10-15); Patricia Olar a pierdut cu 4-15 la turcoaica Aybuke Genc; Alecsia Chiu a fost învinsă de Fiona Grosz (Ungaria), cu 15-2; Miruna Cristina Fitz a fost întrecută de Borka Bagosi (Ungaria), cu 15-9; Ștefania David a pierdut cu 8-15 în fața maghiarei Boglarka Vizcan, iar Carla Temeș a cedat cu 8-15 de poloneza Amelia Nowaczyk.

În clasament, Ingrid Matei a fost a opta, Miruna Cristina Fitz a încheiat pe 33, Ștefania David – pe 34, Natalia Scafa pe 37, Carla Temeș pe 50, Alecsia Chiu pe 52 și Patricia Olar pe 53.

U14, sabie, masculin

Ștefan Tomac (CSM Iași, antrenor Alin Lupeică)  ocupat locul al cincilea la final, după ce a dispus în turul secund de maghiarul Vincze Zsombor Fulop, cu 15-1, iar în optimi a urmat o victorie la bulgarul Deyan Gospodinov, cu 15-12. Ștefan s-a oprit în sferturi, după 6-15 în fața maghiarului Lorant Farsang.

Matei Zait a trecut de turul întâi, 15-2 cu cehul Mikulas Kral, și de turul secund după 15-11 cu polonezul Jan Bialozynski. Zait a pierdut în al treilea tur la turcul Barlas Bayram, cu 11-15.

Răzvan Huțanu a dispus în primul tur de cehul Lukas Bula, cu 15-11, dar a fost eliminat în turul doi de către spaniolul Florez de Vargas, care s-a impus cu 15-3.

Ștefan Danga a pierdut în primul tur, 12-15 cu cehul Vaclav Heissler; Radu Lefter a cedat tot în primul tur, în fața polonezului Jan Pikur, cu 14-15; același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Matei Toader – 0-15 în meciul cu Dominik Zubko (Cehia)

În clasament, Ștefan Tomac a încheiat pe locul 5, Matei Zait pe 11, Răzvan Huțanu pe 25, Radu Lefter pe 41, Ștefan Danga pe 52, Matei Toader pe 54.

Articole similare

GALERIE FOTO: Primul campion național la scrimă în 2015: Dorin Băzăvan (CS UNEFS), aur la spadă cadeți masculin individual

Federatia Romana de Scrima
9 ani

Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea și Iulian Teodosiu s-au calificat pe tabloul principal de 64 la etapa de Cupă Mondială de la Madrid

Federatia Romana de Scrima
7 ani

România a ocupat locul 7 în etapa din Circuitul European de cadeți, în proba de spadă feminin echipe de la Grenoble

Federatia Romana de Scrima
8 ani
Exit mobile version