Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Ana Maria Popescu – argint la Havana!

Cupa Mondială Havana 2020 – spadă, feminin, individual

Campioana noastră a luat argintul după o zi în care a demonstrat, încă odată, că rămâne printre cele mai bune spadasine din lume! Ana Maria a învins-o în optimi pe ucrainianca Olena Kryvytska, cu 15-10, apoi a trecut de chinezoaica Sun Yiwen și a învins-o în semifinale pe franțuzoaica Marie-Florence Candassamy. Duelul pentru aur s-a dat cu poloneza Zamachowska, care a s-a și impus în finala concursului din capitala Cubei.

Pe pagina oficială de Facebook, Ana Maria a scris despre turneul de la Havana: ”Tușă cu tușă, asalt după asalt… am construit, am punctat, m-am bucurat, am greșit, m-am supărat, am luat-o de la capăt și tot așa până în finală! Mai aveam un singur pas până la aur, dar nu și soluții! Oricât a încercat domnul Popa să întoarcă scrima pe toate părțile și indiferent cât au țipat fetele din tribună, uneori chiar trebui să accepți că adversarul este mai bun! Te înclini, îl feliciți și te mulțumești că tot ce ai putut să faci mai bine astăzi a fost medalia de argint!”

Amalia Tătăran s-a calificat în sferturi după victoria cu italianca Giulia Rizzi, dar a fost eliminată tot de poloneza Zamachowska. Pe tabloul principal a mai fost calificată și Bianca Benea. Greta Vereș a cedat în ultimul tur preliminar, iar Alexandra Predescu nu a reușit să depășească faza grupelor.

Foto: FIE/Bizzi Team

Articole similare

Azi a început la Sala de scrimă Floreasca ediția a doua a Cupei Carrefour la floretă pentru copii

Federatia Romana de Scrima
9 ani

Laura Badea-Cârlescu și Marius Florea – aleși în Comitetul Executiv al COSR! Mihai Covaliu a fost reales președinte al COSR!

Federatia Romana de Scrima
4 ani

UPDATE 9: Azi are loc concursul internațional Cupa Satu Mare la floretă cadeți, proba feminină pe echipe. România1, locul patru! Finala: Japonia C – Japonia B 32-31

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version