Federația Română de Scrimă
Știri

A decedat fostul sabrer Cornel Pelmuș!

Federația Română de Scrimă anunță cu tristețe trecerea în neființă a celui care a fost Cornel Pelmuș (84 de ani). Cornel Pelmuș a fost un scrimer olimpic român, specializat pe sabie, dar a făcut și floretă în tinerețe.
A fost crescut de antrenorul Angelo Pellegrini la sabie și la floretă la Clubul bancar „Progresul”. A luat parte la proba de sabie pe echipe la Jocurile Olimpice de vară din 1960 de la Roma, unde echipa României a fost eliminată în turul al 3-lea. A fost campion național la floretă juniriori și de trei ori a câștigat titlul național la seniori individual la sabie în 1957, 1958 și 1959.
După ce s-a retras, a devenit antrenor la cluburi sportive școlare din București unde a pregătit-o printre altele și pe Viorica Țurcanu. Apoi a devenit profesor de cultură fizică medicală la Spitalul Clinic de Urgență București.
Cornel Pelmuș a decedat vineri seara, 24 noiembrie 2017, și va fi incinerat marți, 28 noiembrie 2017, la ora 12:45,  la Crematoriul Uman Vitan Bârzești din București.
Federația Română de Scrimă transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Dumenezeul să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Articole similare

Nectaria Zoicaș – campioana națională a spadasinelor U9

Federatia Romana de Scrima
2 ani

David Bâlc (CS Satu Mare) a ocupat locul 12 în prima etapă din noul sezon al Circuitului Internațional de sabie pentru copii, de la Budapesta

Federatia Romana de Scrima
9 ani

UPDATE 5: Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu s-au calificat pe tabloul principal de 64 la Cupa Mondială la sabie individual, de la Tbilisi

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version