Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Wratislavia 2024: Robert State – învingător la Wroclaw; Larisa Gheorghe și Marta Stănescu – bronz

Challenge Wratislavia 2024

Floretă, masculin, U11

Categoria la care s-a impus românul Robert State (ACS Atlas Invictus Cluj) a adunat la start 117 mici floretiști. Toți cei patru tricolori înscriși pe lista de concurs au trecut de faza grupelor. Pe tablou, Robert a mers direct în turul al doilea, unde l-a învins pe polonezul Filip Soltysiak cu 10-1. În 16-imi clujeanul l-a învins pe turcul Ali Kaan Ocakli, cu 10-6, pentru ca în optimi să învingă un alt floretist turc, pe Pamir Akbaș, de care a dispus cu 9-5. În sferturi a urmat un succes cu 10-3 în meciul cu letonul Mihalis Sinica, iar în semifinale Robert l-a întrecut cu 10-5 pe maghiarul Fabian Hruza. Finala s-a disputat între Robert State și ucraineanul Hlib Butenko, iar sportivul nostru s-a impus cu 10-8, cucerind medalia de aur a concursului de la Wroclaw.

Andrei Preoteasa (CS Chimia RM Vâlcea) l-a învins în primul tur pe Witold Kominek (Polonia), cu 10-9, dar a cedat în turul secund, cu 5-10, la maghiarul Abel Galambos.

Albert Roman (ACS Floreta Timișoara) a pierdut în turul al doilea, 8-10, cu cehul Viktor Sekanna.

Ștefan Pânzaru (ACS Floreta Timișoara) a trecut de primul tur cu victorie, 10-5, la polonezul Lukasz Piotr Komierzynski și a fost eliminat în turul următor, după 3-10 cu ucraineanul Hlib Butenko.

În clasament, după Robert, următorul român este pe locul 42 – Albert Roman. Ștefan Pânzaru a terminat pe 52, iar Andrei Preoteasa pe 62.

Sabie, feminin, U11

România a câștigat două medalii de bronz la această categorie de vârstă, unde toate tricolorele prezente s-au calificat pe tablou.

Marta Stănescu (AC Sabia București) a mers direct în turul secund, unde a învins-o pe  poloneza Marcelina Gorska (10-6), iar Silvia Barbu (CS Chitila) – intrată tot în turul al doilea, a dispus cu 10-9 de Polina Derevianko, din Ucraina. În optimi a fost duel românesc, între Marta Stănescu și Silvia Barbu, iar Marta s-a impus cu 10-1.

Sferturile de finală au adus o nouă victorie pentru Marta Stănescu, 10-3 cu Anastasia Neufeld (Germania), iar în semifinale Marta a cedat cu 4-10 în fața turcoaicei Mihrimah Aksu, cucerind medalia de bronz.

Cealaltă semifinalistă tricoloră a fost Larisa Gheorghe (CSA Steaua). Ea a învins-o pe Emilia Bujara (Germania), în turul secund, cu 10-8, și pe grecoaica Eleni Anastasiou, cu 10-5, în turul al treilea. În sferturi a urmat o victorie cu 10-9 la ucraineana Sofiia Yakovchuk și calificarea în semifinale.Adversară aici i-a fost Duru Kavzan (Turcia), care a învins-o pe Larisa cu 10-5, tricolorei rămânându-I medalia de bronz.

Clara Stănescu (AC Sabia București) – calificată direct în turul al doilea, a eliminat-o pe Liv Apfelbach (Germania), cu 10-8, pierzând apoi la Sofiia Yakovchuk (Ucraina), cu 4-10.

Mara Ionescu (CS Riposta București) a avut același traseu: victorie cu 10-0 în turul doi, la Marlene Kohler (Germania), urmată de înfrângere în turul trei, 8-19 cu Duru Kavzan (Turcia).

În ierarhia finală, Larisa Gheorghe și Marta Stănescu au luat bronzul concursului, Mara Ionescu a încgeiat pe 13, Silvia Barbu pe 14, iar Clara Stănescu pe 16.

Spadă, masculin, U15

Andrei Eduard Luca (CS UNEFS București) a părăsit concursul după faza grupelor.

Pe tablou, Alexander Luca (CS UNEFS București) a trecut de primele două tururi cu victorii (15-12 cu cehul Stepan Safranek și 15-8 cu polonezul Maciej Wroblewski), fiind eliminat în turul al treilea de către turcul Can Ibrahimoglu, cu 15-8.

Horia Mladin (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov) l-a învins în primul tur pe polonezul Jakub Kolarczyk (15-5), dar a pierdut în turul secund, la germanul Franz Koch (13-15).

Mihai Ioan Pleoți (CS UNEFS București) a cedat în turul întâi, 10-11 la ucraineanul Iurii Herasymeniuk, iar Albert Man (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov) a pierdut, în același tur, la cehul David Karban, cu 6-15. Luca Cezar Eftimie (CS UNEFS București) a fost și el învins în primul tur, 7-12 cu polonezul Pawel Korkus.

În ierarhia finală, Alexander Luca a încheiat pe locul 21, urmat de Horia Mladin – locul 48 și Mihai Ioan Pleoți – locul 65.

Spadă, masculin, U13

România a avut un singur spadasin înscris în concurs, pe Andrei Stoica (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov). El a trecut de faza grupelor, l-a învins pe slovacul Otto Rosenberger în primul tur al tabloului, cu 12-6, cedând în turul secund, 4-12, la turcul Poyraz Kurt. Stoica a terminat competiția pe locul 53.

Spadă, masculin, U11

Ilarian Mihai și Răzvan Morariu, ambii legitimați la clubul ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov, au participat în concursul U11 masculin. Ambii s-au calificat pe tablou, direct în turul al doilea. Mihai Ilarian l-a învins pe britanicul Daemyn Tang (9-6), pentru ca Răzvan Morariu să dispună de polonezul Jan Koczuminski cu 10-6.

În 16-imi, Răzvan a cedat cu 7-10 la polonezul Kacper Chodacki, în timp ce Ilarian Mihai a trecut cu 10-5 de cehul David Kuchar. În optimi, Mihai l-a învins pe polonezul Blazej Adamczyk cu 10-9, iar în sferturi l-a avut ca adversar pe un alt polonez Maciej Golicz, în fața căreia a pierdut cu 6-10.

În clasamentul final Mihai Ilarian a încheiat pe 7, iar Răzvan Morariu pe 19.

Floretă, mascuulin, U15

12 sportivi români au fost prezenți la startul concursului. Matei Răducu (CS Triumf) a ieșit din competiție după faza grupelor.

Pe tablou, Robert Ghețu (CS Triumf) și Alan Fey (ACS Floreta Timișoara) s-au înfruntat în turul al treilea. Până atunci, Robert îi întrecuse pe Tadeas Bahner (Cehia), cu 15-3, și pe germanul Max Ahlvers, cu 15-13, în timp ce Alan îi eliminase pe polonezul Filip Wroblewski (15-11) și pe maghiarul Balazs Lakatos (15-11). În 16-imi, înfruntarea celor doi tricolori a adus câștiga de cauză lui Alan Fey, victorios cu 15-14. Fey a trecut și de optimi, după 15-7 cu polonezul Mateusz Augustyn, timișoreanul oprindu-se abia în sferturi, unde a pierdut cuu 12-15 la croatul Jakov Bozic.

Rareș Vasilache (ACS Floreta Timișoara) a ajuns în turul al treilea, după 15-3 cu ucraineanul Igor Kuzmenko și 15-5 cu olandezul Huub Nooij. În 16-imi, Rareș a fost întrecut de polonezul Aleksander Bak, cu 15-11.

Tudor Stănescu (CS Triumf) a pierdut în turul al doilea, 11-15 cu Andras Rokusfalvy (Ungaria).

Tudor Timaru (ACS Atlas Invictus Cluj) a trecut de Rafal Wnuk (Polonia), cu 15-5, și a fost învins în turul al doilea de olandezul Martin Medvedev (10-15).

Filip Gherghel (CS Triumf) a pierdut în primul tur (9-15 cu maghiarul Peter Radics), același lucru întâmplându-se și în cazurile Albert Man (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov) 7-15 cu cehul Jan Dablac; Horia Mladin (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov) 6-15 cu Akos Farkas (Ungaria); Călin Irimioaia (CS Triumf) 9-15 cu polonezul Marcin Kozlowski; Mircea Mărgăritescu (CS Chimia RM Vâlcea) 8-9 cu cehul Marek Pacak; David Grigorovici (ACS Atlas Invictus Cluj) 10-15 cu maghiarul Mate Lacko.

În clasament, Alan Fey a fost al șaselea, Robert Ghețu a terminat pe 17, Rareș Vasilache pe 25, Tudor Stănescu pe 35 și Tudor Timaru pe 47.

Floretă, masculin, U13

David Andrei Crentz (CSA Steaua). Ștefan Piroi (Escrime Ecully) și Cristian Andrei Stan (CSA Steaua) nu au trecut de faza grupelor.

Filip Efros (ACS Floreta Timișoara) a avut cel mai bun traseu în concurs. Calificat direct în turul al doilea, el l-a învins pe Zalan Gergely Kertesz (Ungaria), cu 12-2. După aceea, a dispus de cehul Jan Hurta cu 11-3, iar în 16-imi  l-a eliminat pe Krzysztof Kotlowski (Polonia), cu 12-3, Optimile au adus o nouă victorie pentru Filip, 12-4 cu un alt polonez Mateusz Gluszak, pentru ca în sferturi Filip Efros să îl întâlnească pe viitorul câștigător al concursului, lituanianul Dominik Jura, care s-a impus cu 12-9.

Matei Cristian Liță a dispus în turul al doilea de Bartosz Giec (Polonia), cu 9-0, iar în turul trei l-a învins pe polonezul Nikodem Glonek, cu 12-6. În 16-imi, Liță a cedat cu 9-11 la germanul Andri Helmig.

Rareș Popescu (ACS Floreta Timișoara) a ajuns până în turul al treilea al tabloului. El s-a calificat direct în turul secund, unde l-a învins pe polonezul Makar Zhynkin, cu 12-7, cedând apoi la lituanianul Dominik Juras, cu 11-12. Robert Cătănescu (CS Chimia Rm Vâlcea) a mers tot în turul secund și a pierdut cu 8-12 la maghiarul Tamas Cserenyi. Un traseu similar a avut Andrei Stoica (ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov), învins de polonezul Natan Frankiewicz, cu 12-8.

În ierarhia generală, Filip a fost pe cinci, Cristian Matei Liță pe 30, iar Rareș Popescu pe 44.

Floretă, feminin, U15

Anastasia Bugheanu (CS Petrolul Ploiești), Carla Temeș (ACS Atlas Invictus Cluj) și Miruna Cristina Fitz (ACS Floreta Timișoara) nu au trecut de faza grupelor.

Pe tablou, Maya Marișescu (ACS Floreta Timișoara) a bifat victorii în primele două tururi (15-11 cu Rica Fritsche, din Germania și 15-13 cu ucraineana Mariia Kadun). În al treilea tur, Maya a fost învinsă de Kinga Kowalska (Polonia), cu 15-8.

Ingrid Matei (CSA Steaua) și Ilinca Ciocoiu (CS Triumf) s-au înfruntat în primul tur și Ingrid s-a impus cu 11-6. În turul al doilea, Ingrid Matei a fost întrecută, cu 15-8, de către Emma Nemeth (Ungaria).

Larisa Olteanu (CS Triumf) a pierdut în primul tur, 4-15 cu Zuzanna Bazyli (Polonia). Carla Godja (ACS Atlas Invictus Cluj) a fost și ea eliminată din turul întâi, după 6-15 cu Theresa Schuster (Germania). Patricia Olar (ACS Floreta Timișoara) a cedat tot în primul tur, 7-15 cu poloneza Oliwia Wroblewska.

La final, Maya Marișescu a încheiat pe 30, Ingrid Matei pe 59, Larisa Olteanu pe 68, Ilinca Ciocoiu pe 70 și Patricia Olar pe 74.

Floretă, feminin, U13

Elena Efimov (CS Triumf), Catrinel Dubău (ACS Atlas Invictus Cluj) și Nicole Alexandra Popescu (CSA Steaua) nu au depășit faza grupelor.

Antonia Stănescu (CS Petrolul Ploiești) a intrat din primul tur al tabloului și a învins-o cu 12-7 pe maghiara Kata Tenyi. Tot în primul tur, Alesia Pelaghie (CS Petrolul Ploiești) a întrecut-o cu 12-7 pe poloneza Weronika Ramza. În turul doi, Alesia și Antonia s-au înfruntat, iar Antonia a trecut mai departe cu o victorie, 12-4. În 16-imi însă, Antonia Stănescu a cedat cu 5-12 la Natasa Kollar (Ungaria).

Alexandra Nicula (CSA Steaua) s-a calificat în turul secund după 12-1 cu Finja Mergl (Germania). Alexandra a fost apoi întrecută de slovaca Tara Saskinva, cu 12-7. Același traseu l-a urmat și Ioana Petrică (ACS Floreta Timișoara): 12-11 cu letona Amina Gainutdinova și 8-12 cu maghiara Anna Dora Radics.

Yvonne Catană (ACS Atlas Invictus Cluj) a pierdut în primul tur, la Noam Rikanati (Israel), cu 6-12.

Antonia Stănescu s-a clasat pe locul 17 la final. Alexandra Nicula a fost a 38-a, Ioana Petrică a 49-a, Alesia Pelaghie a 53-a.

Floretă, feminin, U11

Andreea Pelaghie (CS Petrolul Ploiești) și Cezara Ciucur (ACS Floreta Timișoara) au încheiat concursul după faza grupelor, iar pe tablou au intrat două floretiste tricolore.

Clara Maxim s-a calificat direct în turul al doilea, unde a pierdut cu 7-8 la Ofir Oshri (Israel), în timp ce Elena Adoch a învins-o în turul secund pe poloneza Marika Olszewska, cu 10-1, mergând în turul următor. În 16-imi, floretista tricoloră a dispus de cehoaica Anezka Ratzka, 10-7, calificându-se pentru optimi. Aici Elena a cedat cu 2-10 la Guy Offenberg (Israel).

În clasament, Elena Adoch a terminat pe locul 13, iar Clara Maxim pe 33.

Sabie, masculin, U15

Tudor Văcăroiu (CS Riposta București), Enrico Nardone (CS Riposta București), Matei Rucăreanu (CS Dinamo), David Dinu (CS Dinamo), Vlad Chivulescu (CS Riposta București) au fost eliminați după faza grupelor, iar ceilalți șapte sabreri români au mers pe tabloul principal.

Mihnea Munteanu (AC Sabia București) s-a calificat direct în turul al doilea, unde l-a învins pe germanul Gereon Simons, cu 15-7. În 16-imi, Mihnea a trecut cu 15-4 de chinezul Zhilong Zhao, iar în optimi l-a eliminat pe polonezul Krzystof Wiech, cu 15-10. Sabrerul tricolor a pierdut în sferturi, la germanul Till Schmierer, care l-a învins cu 15-6.

Eduard Vintilă (CSTA București) a intrat direct în turul secund, a urmat un 15-5 cu germanul Kai Xi Sa și calificare în 16-imi, unde a dispus cu 15-11 de Vilmos Godo (Ungaria). Eduard a pierdut în optimi, Cameron Alexander Tan Soliano (Singapore), care s-a impus cu 15-9.

Ștefan Tomac (CSM Iași) a ajuns până în turul al treilea, cel al 16-imilor, după două victorii (15-7 cu polonezul Jakub Lipinski și 15-11 cu britanicul Ashwyn Lyseyko). În 16-imi Ștefan a cedat la polonezul Krzystof Wiech, cu 6-15.

Vlad Crica (CSM Iași) a trecut de primul tur cu o victorie, 15-7 cu Vaclav Heissler (Cehia), fiind învins în turul secund de către maghiarul Lorant Farsang, cu 15-6.

Și David Bârsan (CS Riposta București) s-a calificat în turul secund după 15-5 cu estonul Kim Fjodorov, pierzând apoi cu 9-15 în meciul cu bulgarul Konstantin Atanasov.

Mihnea Năstase (CSTA București) a trecut de turul întâi, cu 15-9 în fața lui Bartosz Nowinowski (Polonia), cedând apoi la suedezul Lingyu Kong, cu 5-15.

Vlad Toncu (CS Riposta București) a fost eliminat din primul tur, după 11-15 cu francezul Trystan Wahnert.

În clasamentul final, Mihnea Munteanu a venit pe locul 5, Eduard Vintilă pe 13, Ștefan Tomac pe 30, Mihnea Năstase pe 48, David Bârsan pe 50, Vlad Crica pe 54, Vlad Toncu pe 68.

Sabie, masculin, U13

Konstantinos Moisidis (CS Riposta București), Vlad Vieru (CSA Steaua) și Andrei Stănică (CSA Steaua) au ieșit din concurs după faza grupelor.

Nichita Tomac (CSM Iași) a intrat din turul al doilea, unde a dispus cu 12-8 de germanul Ruben Sutanto. În 16-imi, Nichita a dispus cu 12-8 de turcul Ruzgar Ayaz, pentru ca în optimi românul să fie învins cu 12-4 de germanul Jakob Negri.

Iulian Mihai (CS Chitila) a mers direct în al doilea tur al tabloului principal și l-a învins pe polonezul Iwo Koczwara, cu 12-6. El a pierdut în turul trei, la germanul Milo Falk, cu 4-12.

Răzvan Huțanu (CSTA București) a bifat două victorii în primele două tururi (12-8 cu polonezul Maciej Bartkowiak și 12-9 cu grecul Andreas Nestoras), cedând în turul trei, la polonezul Marcin Ruszkowski, cu 8-12.

Mihai Lupu (CS Chitila) a mers direct în turul secund și a pierdut aici, cu 8-12, la Ludwik Bielewicz (Polonia).

Ionuț Gabriel Sarău (CS Chitila) a fost învins de Bruno Perzynski (Polonia), în primul tur.

Nichita Tomac s-a clasat, la final, pe locul 11, urmat de Iulian Mihai – pe 18, Răzvan Huțanu – pe 31, Mihai Lupu – pe 40, iar Ionuț Gabriel Sarău pe 69.

Sabie, masculin, U11

Toți cei șase sabreri tricolori prezenți în concurs au trecut de faza grupelor. Pe tablou, Petru Nițu (CS Riposta București) și Alexandru Țugui (CS Chitila) s-au întâlnit în turul al doilea. A învins Țugui, cu 10-3. În turul al treilea, Alexandru Țugui a pierdut greu, 9-10, cu bulgarul Mihail Atanasov.

Ștefan Crețu (CS Chitila) a trecut în primul tur de polonezul Dominik Lipski (10-8) și în turul al doilea de ujn alt polonez, Jedrzej Zaremba (10-4). În optimi, Ștefan a dispus cu 10-9 de germanul Andi Dong, iar în sferturi a cedat la grecul Stavros Nestoras, cu 5-10.

Ianis Ștefan (CSA Steaua) l-a învins în primul tur pe Stanislaw Kotowski (Polonia), cu 10-6, pierzând în manșa următoare la Andi Dong (Germania), cu 3-10.

Tudor Creața (CS Riposta București) a intrat în turul al doilea și a fost învins de Stavros Nestoras (Grecia), cu 10-3.

George Frentescu (CS Riposta București) a cedat în turul întâi, 6-10 cu germanul Alois Barth.

Ștefan Crețu a terminat concursul pe locul 6, Alexandru Țugui pe 12, Tudor Creața pe 23, Petru Nițu pe 24, Ianis Ștefan pe 32, iar George Frentescu pe 39.

Sabie, feminin, U15

Alexia Ion (AC Sabia București) nu a trecut de faza grupelor.

Pe tabloul principal, Sabina Hogaș (CSA Steaua) a învins-o pe britanica Emily Faraday în primul tur, cu 15-8, dar a pierdut în manșa a doua, la o altă sabreră britanică, Tosin Ononaiye, cu 12-15.

Mara Popa (CSTA București) a fost eliminată în turul întâi, după 9-15 cu poloneza Rita Garbowska. Tot în primul tur au ieșit Sonia Firan (CS Riposta București), după 7-15 cu Reka Dudas (Ungaria); Iris Ana Paparoiu (CSTA București) care a cedat cu 5-15 la Stella Albert (Germania); Alexia Oargă (CSTA București) cu 6-15 în fața Norei Biroczi (Ungaria), Cristiana Misăilă (AC Sabia București) 4-15 cu Emilia Szepesi (Ungaria); Ingrid Mateescu (CSTA București) după 9-15 cu Melissa Chiang (Statele Unite) și Ina Mocăniță (CSA Steaua) după 8-15 cu Dora Berecz (Ungaria).

În clasament, Sabina Hogaș a terminat pe locul 27, Mara Popa pe 34, Ina Mocăniță pe 44, Alexia Oargă pe 49, Sonia Firan pe 54, Cristiana Misăilă pe 55, Ingrid Mateescu pe 59, Iris Ana Paparoiu pe 61, iar Alexia Ion pe 73.

Sabie, feminin, U13

Alexandra Moldovan (CS Dinamo), Beatrice Ana Lunguleac (CSA Steaua) și Ana Borcea (CS Riposta București) au părăsit competiția după faza grupelor.

Pe tablou, Sara Elbibany (AC Sabia București) a trecut de primul tur cu o victorie la poloneza Lena Przepiora (12-3), iar în turul secund a dispus categoric, cu 12-0, de Hanga Szepesi (Ungaria). Sara a învins-o în optimi pe Karolina Kabelis (Marea Britanie), cu 12-10, dar a fost întrecută de ucraineana Sabrina Alieksieieva, în sferturi, cu 12-6.

Maria Militaru (CS Dinamo) a pierdut în primul tur, 4-12 cu Erini Konstantina Notara (Grecia). În prima manșă au fost învinse și Ariadna Tudor (CSA Steaua), care a cedat cu 9-12 la grecoaica Eirini Anastasopoulou, și Antonia Covaliu (CS Dinamo) – 9-12 cu poloneza Marianna Sosnowska.

Sara Elbibany a terminat a 8-a, Maria Militaru s-a clasat pe locul 45, Antonia Covaliu pe 49 și Ariadna Tudor pe 51.

Articole similare

ACUM LIVE: Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Boldor și Anca Săveanu trag în calificări la etapa de Cupă Mondială de la Tauberbischofsheim, în proba de floretă feminin seniori individual

Federatia Romana de Scrima
7 ani

MTS lansează proiectul Performanță și Succes!

Federatia Romana de Scrima
4 ani

Cupa României la spadă pentru seniori de la Craiova, ediția 2017, ziua 4: azi are loc proba masculină pe echipe

Federatia Romana de Scrima
7 ani
Exit mobile version