Federația Română de Scrimă
Știri

Veste excelentă de la CIO: la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 vor fi prezente toate probele, la toate armele!

Veste fantastică pentru scrimă! Comitetul Executiv al Comitetului Internațional Olimpic a decis vineri, 9 iunie 2017, să răspundă pozitiv solicitării Federației Internaționale de Scrimă și să introducă 12 probe de scrimă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Până la Rio 2016, prin rotație, din 4 în 4 ani, două probe pe echipe rămâneau pe dinafară. Dar de la Tokyo 2020 acest lucru nu se va mai întâmpla, iar proba de spadă feminin echipe – câștigată de România la Rio de Janeiro 2016 și care trebuia să ia o „pauză”, va fi prezentă în Japonia.
„Visul atâtor generații de scrimeri a devenit realitate! Decizia CIO este un semn de recunoaștere a eforturilor făcute în ultimii ani de a îmbunătăți imaginea scrimei în lume, de a o face mai populară! De acum înainte, toți scrimerii din lume vor avea șanse egale de a ajunge să concureze la Jocurile Olimpice”, a declarat Alisher Usmanov, președintele Federaței Interaționale de Scrimă.

Articole similare

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Federatia Romana de Scrima
7 ani

UPDATE 4: România a ocupat locul 8 în proba de floretă masculin cadeți echipe, la Campionatul European de cadeți și juniori de la Novi Sad. Rusia a luat aurul!

Federatia Romana de Scrima
8 ani

Bianca Moroianu a luat titlul la tineret, în proba feminină de spadă!

Federatia Romana de Scrima
3 ani
Exit mobile version