Federația Română de Scrimă
Știri

Tiberiu Dolniceanu, medalie de bronz în proba de sabie la Campionatul Mondial de la Kazan. Vezi pe cât au terminat ceilalți români!

Tiberiu Dolniceanu (26 de ani) a reușit prima performanță pentru România la ediția din acest an a Campionatului Mondial de scrimp de la Kazan. Sportivul legitimat la CS Dinamo a reușit să cucerească vineri, 18 iulie, medalia de bronz în proba de sabie individual după un parcurs de excepție, fiind oprit abia în semifinale.
Parcursul lui Tiberiu Dolniceanu până la medalia de bronz este următorul: tabloul de 64 – 15-6 cu Jose Quintero (Venezuela); tabloul de 32 – 15-10 cu Szabo Matyas (Germania); tabloul de 16 – 15-13 cu Oh Eunseok (Coreea de Sud); sferturi de finală – 15-5 cu Max Hartung (Germania); semifinale – 9-15 cu Nikolay Kovalev (Rusia).
De altfel, acesta din urmă avea să câștige medalia de aur, după 15-7 în finală cu Gu Bongil (Coreea de Sud).
Ceilalți trei români care au pornit în această competiție încă din faza calificărilor au terminat pe următoarele poziții: Alin Badea – locul 15, Iulian Teodosiu – locul 63, Ciprian Gălățanu – locul 80.
Cei trei au fost pregătiți pentru acest concurs de antrenorii Mihai Covaliu și Dan Găureanu.

Articole similare

Andreea Muntean, George Petrache, Giulia Constantin, Andrei Calcan și Talida Enache s-au impus în ziua a doua la a patra ediție a Memorialului “Cornelia Ille” la spadă pentru copii, cadeți și juniori

Federatia Romana de Scrima
9 ani

Patru floretiste românce trag sâmbătă și duminică la etapa de Cupă Mondială de juniori de la Zagreb

Federatia Romana de Scrima
8 ani

Prima ediție a Cupei „Ion Drâmbă” la floretă pentru copii și speranțe va avea loc la București în perioada 12-13 martie

Federatia Romana de Scrima
8 ani
Exit mobile version