Federația Română de Scrimă
Știri

Tată și fiu, Bogdan Gheorghe (CS Riposta) și Kirian Lavoisard (ACS Duel) concurează unul împotriva celuilalt la Campionatul Național de sabie seniori

Pasiunea pentru scrimă nu are limite și naște povești dintre cele mai interesante. Un exemplu excelent în acest sens îl reprezintă Bogdan Gheorghe (CS Riposta), de 42 de ani, și Kirian Lavoisard (ACS Duel), de 16 ani, tată și fiu, care concurează azi, 8 mai, la Campionatul Național de sabie seniori. Mai mult, cei doi se află în aceiași grupă preliminară și s-au aflat față în față chiar în primul meci. A câștigat fiul, Kirian Lavoisard, scor 5-2, dar tatăl nu are niciun motiv de supărare. „Nu sunt supărat că am pierdut. Aș fi fost supărat dacă îl băteam. Crește inima în mine când îl văd cât de bine se descurcă pe planșă și cred că are un viitor în acest sport. Kirian a intrat prima dată în sala de scrimă exact la 20 de ani de când am început și eu acest sport”, ne-a spus Bogdan Gheorghe, care are totuși și un regret: „Eu am făcut scrimă 13 ani la nivel profesionist, iar de 4-5 ani fac la amatori, la CS Riposta. Mi-ar fi plăcut ca atunci când eram tânăr să trag cu tatăl meu într-un concurs, dar el nu a practicat scrima”.
De cealaltă parte, Kirian Lavoisard (ACS Duel) recunoaște că a avut emoții când și-a înfruntat tatăl pe planșă. „A fost pentru prima dată când am tras cu tatăl meu. Am avut emoții destul de mari, dar cred că m-am descurcat bine”, a spus Kirian Lavoisard.

IMG_3155

Articole similare

România – locul 24 la etapa de Cupă Mondială de la Legnano, în proba de spadă seniori masculin echipe

Federatia Romana de Scrima
6 ani

Ultima zi a Naționalelor de Cadeți și Juniori echipe

Federatia Romana de Scrima
2 ani

GALERIE FOTO: CS Dinamo a câștigat Campionatul Național de sabie seniori, proba feminină pe echipe

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version