Federația Română de Scrimă
Știri

Simona Pop a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de scrimă de la Montreux, în proba de spadă feminin individual

Simona Pop nu va uita niciodată ziua de 6 iunie 2015. Sportiva de la CSA Steaua a câștigat sâmbătă prima sa medalie la seniori într-o competiție de prim rang. Crescută la CS Satu Mare, dar șlefuită la CSA Steaua și la lotul național, Simona Pop a cucerit sâmbătă medalia de bronz în proba de spadă seniori feminin individual, la Campionatul European de la Montreux (Elveția).
Simona a avut un parcurs de excepție, iar la final a exclamat: „Nu îmi vine să cred!” Parcursul Simonei până la medalia de bronz a fost următorul:
Tabloul de 64 – liber;
Tabloul de 32 – 15-3 cu Dorina Budai (Ungaria);
Tabloul de 16 – 15-14 cu Emma Samuelsson (Suedia);
Tabloul de 8 – 15-11 cu Tatiana Logunova (Rusia);
Semifinale – 9-15 cu Rossella Fiamingo (Italia).
„Azi, un vis a devenit realitate. Am câștigat prima mea medalie la individual la seniori. Am visat mult la această medalie, am sperat, dar nu pot să zic că am și crezut cu adevărat că voi reuși sa il obțin, dar uite că Doamne-Doamne mi-a arătat din nou cât este de Mare”, a postat Simona pe pagina sa de Facebook.
În această probă au mai participat și alte trei sportive din România care au încheiat pe următoarele poziții: Ana Maria Brânză – locul 5, Loredana Dinu – locul 32 și Simona Gherman – locul 33.
Cele patru sportive au fost coordonate de pe margine de antrenorul Dan Podeanu.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:

Simona Pop in semifinale2

 

Articole similare

A doua speranţă pe 2014 a FR Scrimă: Adrian Dabija

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Iancu-locul 30, Bucur-locul 45, Ciornilă-locul 47 și Cruțu-locul 48 în proba de sabie masculin individual la Universiada de vară de la Taipei

Federatia Romana de Scrima
7 ani

Bronz la Novi Sad pentru România!

Federatia Romana de Scrima
3 luni
Exit mobile version