Federația Română de Scrimă
Campionate Europene

S-a încheiat ziua a doua a Europenelor de Cadeți!

Feminin, spadă, individual

Toate cele patru spadasine tricolore care au luat startul în concursul feminin de azi au reușit să treacă de grupe și să intre pe tablou.

Cu trei victorii în grupă, Ana Tomșa a mers direct în turul al doilea, unde a învins-o pe turcoaica Yagmur Sonmus (15-10), calificându-se pentru 16-imi. Același traseu l-a urmat și Ilinca Ionescu. Spadasina de la Steaua a eliminat-o în turul secund pe azera Alfiya Abdinova (15-12) și a intrat în 16-imi. Tot direct în turul secund a ajuns și Emma Șonț (patru victorii în grupă), însă stelista a pierdut greu la Hannah Lebor (Marea Britanie), fiind întrecută la o singură tușă, 13-14.

Andreea Muntean a părăsit competiția după primul tur al tabloului, fiind învinsă de Annika Amler (Germania) cu 15-4.

În 16-imi, Ana Tomșa a pierdut cu 6-10 meciul cu franțuzoaica Anaelle Doquet, în timp ce Ilinca Ionescu a cedat cu 7-15 la Argyrenia Mouriki (Grecia). La final, Ilinca Ionescu s-a clasat pe locul 23, Ana Tomșa pe locul 29, Emma Șonț pe 41, iar Andreea Muntean pe 65.

REZULTATELE ROMÂNCELOR ÎN GRUPE:

Andreea Muntean – grupa 1

Ana Tomșa – grupa a 3-a

Emma Șonț – grupa a 6-a

Ilinca Ionescu – grupa a 11-a

Masculin, floretă, individual

În concursul masculin de floretă doar Nicolas Pop a fost singurul tricolor care nu a trecut de faza grupelor, el contorizând o singură victorie în grupa sa.

Alexandru Macovei (cu două victorii în grupă) s-a calificat pentru primul tur al tabloului, unde a fost eliminat de olandezul Michael Dijkstra, care s-a impus cu 15-2. Și Sebastian Drăghici (trei victorii în grupă) a fost învins în primul tur, el pierzând întâlnirea cu letonul Valters Kaulakans (5-15). Tot în primul meci de pe tabloul principal a fost învins și Răzvan Nojea. Sătmăreanul a pierdut cu 8-15 înfruntarea cu turcul Tan Sezer și a încheiat concursul pe locul 41. Sebastian Drăghici s-a clasat al 46-lea, Alexandru Macovei a încheiat pe poziția 50, iar Nicolas Pop a fost al 69-lea.

REZULTATELE ROMÂNILOR ÎN GRUPE:

Răzvan Nojea – grupa a 3-a

Nicolas Pop – grupa a 6-a

Sebastian Drăghici – grupa a 9-a

Alexandru Macovei – grupa a 11-a

Articole similare

CS Dinamo1 a câștigat medaliile de aur în Superliga Națională de sabie seniori masculin

Federatia Romana de Scrima
9 ani

Tudor Zărnescu a câștigat aurul și un loc la Future Champions Camp 2020!

Federatia Romana de Scrima
4 ani

Mihai Covaliu: „Avem sportivi valoroşi şi am încredere că vom cuceri una-două medalii la Jocurile Olimpice de la Rio!”

Federatia Romana de Scrima
8 ani
Exit mobile version