Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

România – locul 14 la Poznan!

Poznan – Cupa Mondială – seniori, floretă, feminin, echipe

Douăzeci de team-uri s-au înscris în concursul pe echipe de la Poznan. România (Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Anca Săveanu) a intrat în competiție în faza 16-imilor, unde a întâlnit reprezentanta statului Chile. Tricolorele au fost mai ezitante doar în startul meciului, când sud-americancele au ținut aproape timp de trei relee. Apoi Mălina a făcut un 6-1 cu Rafaela Santibanez și româncele s-au distanțat la șapte puncte (20-13). Diferența a crescut și mai mult în următoarele trei relee, România conducând cu 35-17  și 39-25 pentru a se impune cu 45-31.

În optimi, fetele noastre au întâlnit Italia. Cu toate eforturile lor, tricolorele nu au putut ține ritmul cu adversarele, care s-au impus cu 45-26. România a intrat astfel în turneul pentru locurile 9-16. În primul meci, româncele au pierdut cu 32-45 în fața Ungariei și au evoluat apoi împotriva Spaniei, într-o întâlnire nerecomandată cardiacilor. Tricolorele s-au aflat permanent la conducere au avut avans de zece (25-15) și 11 puncte (35-24), însă adversarele au înregistrat o revenire puternică pe final, în ultimele două relee, și România s-a impus la limită, 41-40!

În meciul pentru locul 13, româncele au înfruntat echipa din Hong Kong, China. Conduse pe tabelă în startul meciului, fetele noastre s-au mobilizat și nu au mai pierdut nici un releu din ultimele cinci, însă cu toate eforturile Mariei Boldor, 9-5 în ultimul releu cu Hiu Wai Valerie Cheng, victoria a revenit, la limită, asiaticelor, 45-44. România a încheiat turneul pe poziția a 14-a.

Articole similare

Riad 2024: Ziua a patra de Mondial

Federatia Romana de Scrima
o lună

„La Mulți Ani” de Sfinții Mihail și Gavril!

Federatia Romana de Scrima
8 ani

VIDEO: Cristina Stahl: „Ecaterina Stahl a fost o sportivă desăvârșită și o mamă minunată!” Vezi reportajul dedicat memoriei fostei mari campioane a scrimei românești!

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version