Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

România – aur la floretă echipe feminin juniori la Tașkent

Cupa Mondială Tașkent 2022 – floretă, juniori, feminin, echipe

 Echipa României, condusă de Petre Ducu și Ana Pavel, avându-le în componență pe Andreea Dincă, Teodora Șofran, Maria Teodorescu și Karina Vasile, a cucerit medalia de aur în capitala Uzbekistanului.

România a învins Moldova, în primul meci, cu scorul de 45-25. A fost o întâlnire controlată de fetele noastre, care au pierdut un singur releu, ultimul, atunci când diferența de scor era deja prea mare pentru a mai putea fi refăcută de adversare.

În finala turneului, tricolorele au întrecut echipa Turciei, cu scorul de 45-32. Turcoaicele au condus după primele trei relee cu 14-12, apoi Karina Vasile a învins-o pe Nazli Ceren Alioglu cu 5-3 și a adus egalitatea pe tabelă, iar Teodora Șofran și Andreea Dincă și-au adjudecat următoarele două relee cu 8-3 și 5-0, ajungându-se la o diferență de zece puncte, 30-20. Fetele noastre au gestionat fără greșeală finalul și s-au impus cu 45-32, cucerind medalia de aur.

Articole similare

18 sportivi vor reprezenta România la Campionatul Balcanic de Scrimă 2015 de la Nis (Serbia)

Federatia Romana de Scrima
9 ani

UPDATE 10: Campionatul Național de scrimă pentru copii, ziua 2, proba 3: sabie masculin individual, categoria 8-9 ani. Finala: Dacian Enache (CS Dinamo) – Alexandru Eva (CS Mușchetarul Iași) 8-4

Federatia Romana de Scrima
9 ani

Laura Cârlescu Badea și Loredana Dinu au promovat azi scrima și Campionatul Național de copii în emisiunea 1Matinal de la TVR

Federatia Romana de Scrima
7 ani
Exit mobile version