Federația Română de Scrimă
Campionate Europene

Radu Nițu – vicecampion european la sabie juniori!

În concursul masculin al sabrerilor juniori, România s-a prezentat cu patru sportivi. Radu Nițu a luptat în grupa a 3-a, Mihnea Enache în grupa a 4-a, Casian Cîdu în grupa a 7-a, iar Cosmin Stan în grupa a 9-a. Toți cei patru tricolori au reușit să se califice din grupe.

Pe tablou, Cosmin Stan a părăsit concursul din primul tur, fiind eliminat de rusul Dmitriy Nasonov, victorios cu 15-5. Tot în primul tur, Casian Cîdu a dispus de polonezul Marcel Broniszewski, cu 15-6, iar în turul secund l-a eliminat pe turcul Muhammed Furkan Kalender, pe care l-a învins cu 15-11.  Și Mihnea Enache a trecut de primele două tururi ale tabloului principal cu victorii. Prima a fost obținută în fața britanicului Samuel Allen (15-8), apoi a urmat succesul din meciul cu italianul Emanuele Nardella (15-10).

Radu Nițu s-a calificat direct pentru turul secund, unde l-a învins pe georgianul Vakhtangi Archvadze cu 15-5.

În optimi, Mihnea Enache a pierdut dipsuta cu germanul Antonio Heathcock (7-15). Tot în optimi, Radu Nițu l-a întrecut categoric pe spaniolul Santiago Madrigal (15-5), în timp ce Casian Cîdu l-a învins mai clar decât o arată scorul pe rusul Ivan Tsypin (15-11). Cei doi sabreri tricolori s-au întâlnit apoi în sferturi, asigurând astfel României încă o medalie în prima zi a Europenelor de Juniori de la Novi Sad. Meciul din sferturi i-a dat câștig de cauză lui Radu, victoria cu 15-6 aducându-I sportivului de la CS Riposta și calificarea în semifinale. Aici a urmat un meci de infarct. Sportivul de la CS Riposta a reușit să îl învingă pe francezul Remi Garrigue, cu 15-14, după un meci cu multe peripeții, în care a revenit de la 4-8 și care și-a disputat ultima tușă pe o altă pistă decât cea programată inițial. În finala cu germanul Colin Heathcock, Radu a avut inițiativa în prima parte a meciului. A condus cu 6-2 și 8-5, dar germanul a egalat la 9 și apoi s-a distanțat pe tabelă. Radu a pierdut finala cu 11-15, dar este vicecampion european și a obtinut o valoroasă medalie de argint, a doua medalie a zilei pentru delegația tricoloră la Novi Sad! La finalul concursului, Casian Cîdu a ocupat locul 6, Mihnea Enache s-a clasat pe locul 14, iar Cosmin Stan a fost al 38-lea.

Articole similare

Trei tricolori pe tabloul principal de la Tbilisi!

Federatia Romana de Scrima
3 ani

C.E. de cadeți și juniori – Foggia 2019 – juniori, spadă feminin, individual

Federatia Romana de Scrima
5 ani

Bianca Benea (CSM Oradea) a câștigat Campionatul Național de spadă juniori de la București, în proba feminină la individual, ediția 2017

Federatia Romana de Scrima
8 ani
Exit mobile version