Federația Română de Scrimă
Spadă

Maria Udrea – locul 21 la etapa de Cupă Mondială de la Barcelona, în proba de spadă feminin individual

Orașul Barcelona găzduiește de vineri și până duminică, în perioada 9-11 februarie 2018, o nouă etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin. Concursul se dispută la individual și pe echipe și reunește la start 242 de sportive din întreaga lume.
Sâmbătă, 10 februarie 2018, în ziua a doua de concurs au avut loc întrecerile de pe tabloul de 64 în proba individuală. România a fost reprezentată în această fază a concursului de trei sportive: Ana Maria Brânză (CSA Steaua), Greta Vereș (CSA Steaua) și Maria Udrea (CSA Steaua). La Barcelona sunt prezente și Amalia Tătăran (CS Dinamo), Adela Danciu (CSU Craiova) și Raluca Sbîrcia (CSU Craiova), dar ele au fost eliminate vineri, 9 februarie, în calificări.
Pe tabloul de 64 de sâmbătă, cel mai bun rezultat pentru țara noastră a fost obținut de către Maria Udrea. Legitimată la CSA Steaua, Maria a fost eliminată în 32 și s-a clasat la final pe locul 21. Celelalte spadasine românce au încheiat proba individuală de la Barcelona pe următoarele poziții: Ana Maria Brânză (CSA Steaua) – locul 36, Greta Vereș (CSA Steaua) – locul 54, Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) – locul 67, Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 90 și Adela Danciu (CSU Craiova) – locul 178. Au participat 247 de sportive.
Coordonate de pe margine de tehnicianul George Epurescu, Ana Maria Brânză, Greta Vereș și Maria Udrea au obținut următoarele rezultate sâmbătă:
TABLOUL DE 64
Greta Vereș – Kang Young Mi (Coreea de Sud) 8-15
Ana Maria Brânză – Alberta Santuccio (Italia) 8-11
Maria Udrea – Katrina Lehis (Estonia) 15-11
TABLOUL DE 32
Maria Udrea – Ayaka Shimookawa (Japonia) 4-5.
Programul de concurs de duminică de la Barcelona este următorul:
Ora 9:30 – tabloul de 32 în proba pe echipe;
Ora 16:00 – finala mare în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin, din sezonul 2017-2018, va avea loc la Budapesta, în perioada 23-25 martie 2018.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Barcelona.
FOTO: FIE

Articole similare

GALERIE FOTO: Scrimerii de la Duel, CSTA și ACS Stesial au făcut sâmbătă spectacol în cadrul acțiunii “OLX te cheamă la mișcare!”

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Campionatul Național de sabie speranțe de la Râșnov, ediția 2016, ziua 3: azi are loc proba feminină la individual

Federatia Romana de Scrima
8 ani

Brânză, Tătăran, Vereș și Sbîrcia s-au calificat pe tabloul principal la etapa de Cupă Mondială de spadă feminin de la Tallin

Federatia Romana de Scrima
7 ani
Exit mobile version