Federația Română de Scrimă
Știri

Jurnal de la Rio, episodul 8! Ana Maria Popescu: „Pentru un sportiv de performanță, durerea eșecului de la JO nu are margini și nu trece niciodată!”

Barcelona 22/24 January 2016  Epee Female  World Cup CIUDAD DE BARCELONA  pictured : Ana Maria POPESCU  Photo Augusto Bizzi

Scrimerii români au lăsat luni seara, 8 august, armele în saci și, pentru câteva zeci de minute au fost suporterii naționalei feminine de handbal în duelul cu Brazilia. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu, Mălina Călugăreanu și Tiberiu Dolniceanu au asistat neputincioși la un nou eșec al handbalistelor românce, scor 13-26, timp în care nici veștile de la judo nu era deloc bune. În ciuda înfrângerilor dureroare de la handbal și judo, Ana Maria Popescu a ținut să transmită un mesaj pe contul său de Facebook:
„Pentru un sportiv de performanță, durerea eșecului de la JO nu are margini și nu trece niciodată… Comentariile, acuzele și injuriile <<specialistilor de pe canapea>> te șochează pentru prima dată, apoi te obișnuiești! Am fost astăzi (n.r. – luni seara) în sală la meciul colegelor de la handbal și pot să spun doar atât: vă înțeleg, fetelor! Știu prea bine cum e să simți că tu dai totul și din exterior să se vadă <<că n-ai chef>>. Să încerci orice e posibil și să nu intre. Da, se întâmplă tuturor asta, chiar și celor mari.
Am stat cu ochii-n telefon și cu speranța-n suflet doar, doar Corina va sparge gheața și va obține prima medalie pentru România. Nu a fost așa. Probabil Andreei Chițu nu i s-au uscat lacrimile de ieri și astăzi Corina este în aceeași situație. După 4 ani de muncă…câteva minute și o secundă pot spulbera totul!

Dar pe lângă toate astea să știți că suntem tot noi, cei care am obținut medalii europene și mondiale în ultimii patru ani (mă scuzați, <<turnee amicale>>, așa cum au ajuns să fie numite în aceste zile).
Și ce mi se pare că e cel mai trist, este faptul ca noi între noi nu ne înțelegem și nu ne susținem. Suntem sportivi cu toții, trăim pentru performanță, suntem în aceeași <<barcă>>… măcar noi să nu aruncăm cu pietre…”
Programul următoarelor probe de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Rio este următorul:
MIERCURI, 10 AUGUST
Ora 14:15 – floretă feminin individual;
Ora 18:45 – sabie masculin individual;
Ora 23:30 – semifinalele, finala mică și finala mare în proba de floretă feminin individual;
JOI, 11 AUGUST
Ora 00:30 – semifinalele, finala mică și finala mare în proba de sabie masculin individual;
Ora 15:00 – spadă feminin echipe;
Ora 23:00 – finala mică și finala mare în proba de spadă feminin echipe;
VINERI, 12 AUGUST
Ora 15:00 – floretă masculin echipe;
Ora 23:00 – finala mică și finala mare în proba de floretă masculin echipe;
SÂMBĂTĂ, 13 AUGUST
Ora 15:00 – sabie feminin echipe;
Ora 23:00 – finala mică și finala mare în proba de sabie feminin echipe;
DUMINICĂ, 14 AUGUST
Ora 15:00 – spadă masculin echipe;
Ora 23:00 – finala mică și finala mare în proba de spadă masculin echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent LIVE cu evoluția sportivilor la Rio pe toată durata șederii lor în Brazilia.

Articole similare

C.N. cadeți – sabie, masculin, individual

Federatia Romana de Scrima
4 ani

GALERIE FOTO: Cezara Constantin (LPS Craiova) este noua campioană națională la spadă juniori

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Federația Română de Scrimă își alege astăzi noul președinte! Candidați: Ioana Ionescu, Loredana Dinu și Marius Florea

Federatia Romana de Scrima
6 ani
Exit mobile version