Federația Română de Scrimă
Știri

GALERIE FOTO: Spectacol și bună dispoziție la „Parada campionilor în aeroport”

Federația Română de Scrimă, împreună cu Compania Națională Aeroporturi București, a organizează miercuri, 19 noiembrie 2014,, o demonstrație de scrimă într-un spațiu neconvențional: terminalul nou de plecări din incinta Aeroportului Internațional “Henri Coandă”.
Intitulat “Parada campionilor în aeroport”, evenimentul, care s-a înscris în programul cu profil cultural-educaţional “CNAB promovează valoarea!”, a fost onorat de prezența câtorva dintre componentele lotului național de spadă feminin seniori al României, precum și de scrimeri de la cluburile ACS Balestra și CS Riposta. Pe parcursul a 60 de minute, sportivii au susținut demonstrații de scrimă, au făcut fotografii și au dat autografe celor prezenți la eveniment.
La eveniment au luat parte următorii sportivi: Ioana Dumitru, Greta Vereș, Iasmina Davari, Mirela Ifrim (lotul național de spadă), Karina Vasile, Cătălina Apostol, Vlad Roșu, Petru Surcel (ACS Balestra – floretă), Filip Cernescu, Bogdan Pricop, Peter Nyiri, Teodor Chiriac (CS Riposta – sabie). Sportivii au fost îndrumați de antrenorii George Epurescu, Ionuț Gheorghițoaia și Sandu Constantin.
„Sunt foarte fericit că am avut ocazia de a organiza o demonstrație de scrimă în incinta Aeroportului Henri Coandă. Noi suntem foarte familiarizați cu aeroportul, pentru că zburăm foarte des de aici și de multă vreme ne-am dorit să avem și aici o prezentare de scrimă, să arătăm oamenilor că noi putem face o demonstrație într-un astfel de loc. Vrem să promovăm valoarea, pentru că tot ceea ce ține de Compania Națională Aeroporturi București înseamnă valoare, înseamnă exactitate, înseamnă un lucru făcut la secundă și noi în scrimă facem același lucru. Respectăm adversarul, respectăm valoarea, suntem punctuali și atunci cele două domenii, scrima și Aeroportul Internațional Henri Coandă, au foarte multe lucruri în comun. Azi am venit să le arătăm pe viu oamenilor de aici ce înseamnă scrimaMulțumesc din suflet Companiei Naționale Aeroporturi București pentru că ne-a oferit această ocazie și sper să mai colaborăm și la alte proiecte”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă.
Federația Română de Scrimă aduce mulțumiri Companiei Naționale Aeroporturi București, sportivilor, antrenorilor și reprezentanților mass-media prezenți la eveniment.

IMG_0001

Articole similare

Mălina Călugăreanu – aur la turneul satelit de floretă de la Sabadell

Federatia Romana de Scrima
8 luni

FR Scrimă așteaptă marți elevii bucureșteni să descopere tainele scrimei în cadrul programului SPORTUL ALTFEL

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Al patrulea podium în ultimii cinci ani: România a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de la Moscova, în proba de spadă feminin echipe!

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version