Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Echipa masculină de sabie a României – locul 7 la Padova

Cupa Mondială la sabie – Padova 2024

Masculin, seniori, echipe

Echipa României (Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi) a intrat în concurs din primul tur al tabloului principal, unde a eliminat Australia, echipă de care a dispus cu 45-19. În optimi, tricolorii s-au înfruntat cu team-ul Japoniei. A fost din nou victorie pentru băieții noștri, care s-au impus cu 45-42.

În sferturi, România a cedat foarte greu, la o singură tușă, în fața echipei Coreei de Sud, care a fost și câștigătoarea competiției.

Înfrângerea i-a trimis pe români în turneul de clasament pentru locurile 5-8. Primul meci a fost o înfrângere cu 43-45 în fața Italiei, dar tricolorii și-au luat revanșa în meciul pentru locul 7, pe care l-au câștigat cu scorul de 45-40 în fața Iranului.

Masculin, seniori, individual

Cinci sabreri au fost prezenți la startul probei individuale de la Padova. Toți au trecut cu brio de proba de foc a grupelor, intrând pe tabloul preliminar de 256.

Patru dintre ei au mers direct în turul secund unde Iulian Teodosiu a dispus cu 15-14 de Mikhail Alpaidze (Georgia), Răzvan Ursachi l-a învins cu 15-13 pe turcul Kerem Caglayan, Eduard Dragomir l-a eliminat pe kazahul Zhanat Nabiyev cu 15-7, iar George Dragomir l-a întrecut cu 15-11 pe italianul Lorenzo Ottaviani. În turul al treilea Iulian Teodosiu a trecut și de Wei Zuo Dan (Singapore), cu 15-14, calificându-se pentru tabloul principal, acolo unde Matei Cîdu se calificase direct.

Pe tabloul principal au mai intrat Răzvan Ursachi, după 15-10 cu georgianul Vakhtangi Archvadze și Eduard Dragomir (15-14 cu Zhanat Nabiyev, din Kazahstan). George Dragomir a cedat în acest al treilea tur al tabloului preliminar, fiind învins de germanul Frederic Kindler, cu 15-11.

În primul tur al tabloului principal, Matei Cîdu a fost întrecut de spaniolul Santiago Madrigal, cu 15-10; Iulian Teodosiu a pierdut cu 12-15 la francezul Maxime Pianfetti; Eduard Dragomir a fost învins de germanul Matyas Szabo, cu 15-6, în timp ce Răzvan Ursachi a cedat în fața maghiarului Andras Szatmari, scor 11-15.

În clasamentul final, Matei Cîdu a fost al 40-lea, Răzvan Ursachi s-a clasat pe 52, Iulian Teodosiu pe 58, Eduard Dragomir pe 61, iar George Dragomir pe 75.

Articole similare

Coupe de Danube 2020 – Bratislava – cadeți, spadă, feminin individual și masculin echipe

Federatia Romana de Scrima
4 ani

UPDATE: România, locul 15 la etapa de Cupă Mondială la floretă masculin juniori de la Bratislava

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Premiera – Circuit European U14 pentru prima data la Cluj-Napoca – prin intermediul ACS ATLAS INVICTUS

Federatia Romana de Scrima
10 luni
Exit mobile version