Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Echipa masculină a României – locul 10 la Alger

Cupa Mondială la sabie – Alger 2022

Masculin, echipe

În concursul masculin pe echipe s-au înscris 24 de formații. Echipa tricoloră a fost formată din Matei Cîdu, George Dragomir, Iulian Teodosiu și Răzvan Ursachi. În primul tur al tabloului principal, România a învins Marea Britanie cu 45-21, calificându-se în optimi, unde a cedat în fața echipei Statelor Unite, cu 40-45.

Tricolorii au intrat în turneul pentru locurile 9-16, unde au întrecut Georgia, cu 45-38 și China, cu 45-35. În final, România a întâlnit Spania, în meciul pentru locul 9. Ibericii s-au impus cu 45-37 și România a ocupat locul 10.

 

Feminin, echipe

La Alger, în competiția feminină a echipelor, România a fost reprezentată de o formație alcătuită din Maria Matei, Sabina Martiș, Ilinca Pantiș și Tania Luțea.

Fetele au intrat în concurs din primul tur al tabloului și au cedat foarte greu în fața Chinei. Adversarele conduceau cu 25-19 după releul al cincilea, dar Sabina Martiș a învins-o cu 11-3 pe Fu Ying și România a preluat conducerea cu 30-28. Avantajul s-a conservat și după releul al șaptelea (35-33), dar în ultimul releu s-a intrat cu un scor defavorabil (38-40). Ultima înfruntare a fost un 5-5 între Sabina Martiș și Shao Yaqi, iar scorul final a fost China – România 45-43. În clasamentul general, România a ocupat locul 20.

Articole similare

„La Mulți Ani”, Florin Gheorghe!

Federatia Romana de Scrima
6 ani

Oradea găzduiește azi și mâine ediția a șaptea a Memorialului “Ille Cornelia” la spadă pentru copii și speranțe

Federatia Romana de Scrima
6 ani

GALERIE FOTO: Crina Popa și Vlad Roșu s-au impus în ziua a doua a Cupei AS la floretă pentru copii și speranțe de la Satu Mare

Federatia Romana de Scrima
9 ani
Exit mobile version