Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Echipa feminină de sabie juniori a României a luat bronzul la Tashkent!

Cupa Mondială juniori la sabie – Tashkent

Feminin, echipe

Echipa tricoloră, formată din Alexandra Mitruș, Denisa Șerban, Andreea Șerbănoiu și Amalia Stan, a intrat direct în semifinalele concursului de Cupă Mondială din capitala Uzbekistanului, întâlnind echipa din Kazhastan. Adversarele au controlat disputa, fetele noastre impunându-se în doar trei relee, și scorul final a fost 45-37 pentru kazahe.

România a luptat astfel pentru medalia de bronz, înfruntând Coreea de Sud. Tricolorele au luat avans încă din startul meciului, au condus pe parcursul întregii întâlniri și nu le-au dat șansa adversarelor să recupereze. România s-a impus cu 45-41 și a cucerit medalia de bronz.

Feminin, individual

În concursul individual de sâmbătă, Andreea Șerbănoiu a ieșit după faza grupelor. Pe tablou, Alexandra Mitruș și Amalia Stan s-au întâlnit, în meci direct, în turul secund. Câștig de cauză a avut Amalia, învingătoare cu 15-11. În turul al treilea Amalia Stan a fost învinsă de rusoaica Evelina Popova, cu 15-8.

Denisa Șerban a trecut și ea de turul al doilea, cu victorie la kazaha Nargiz Saidullayeva (15-10), cedând greu în turul următor, 14-15, cu rusoaica Sofia Novikova.

În clasamentul individual, Amalia Stan și Denisa Șerban au ocupat locul 14, la egalitate; Alexandra Mitruș a fost a 19-a, iar Andreea Șerbănoiu s-a clasat pe locul 40.

Articole similare

Filip Silași este campionul U9 la floretă masculin

Federatia Romana de Scrima
1 an

Superliga Națională Flanco – floretă, masculin, echipe

Federatia Romana de Scrima
3 ani

C.E. de cadeți și juniori – Foggia 2019 – juniori, spadă masculin, individual

Federatia Romana de Scrima
5 ani
Exit mobile version