Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Cupa Mondială juniori – spadă, masculin, Udine

România s-a prezentat la Udine, în Italia, cu șapte spadasini juniori: Ștefan Baciu, Andrei Burghelea, Florin Mirică, Horia Nistor, Daniel Popa, Claus Sebeșan și Tudor Surducan, dintre aceștia, doar Ștefan Baciu și Claus Sebeșan nu au reușit să se califice mai departe din faza grupelor. Din păcate, însă, nici unul dintre cei cinci sportivi rămași în cursă nu a reușit să intre pe tabloul principal al competiției.

Tudor Surducan a pierdut încă din primul tur al tabloului preliminar, fiind învins de norvegianul Emilis Krasikovas, cu 15-7.  Aceiași soartă au mai avut-o Florin Mirică, eliminat de elvețianul Aurele Favre cu 15-14, și Horia Nistor, care a încheiat cu o înfrângere la limită (14-15) partida disputată în compania belgianului Finian Reijnaers. Singurul spadasin român care a luptat în primul tur preliminar și s-a calificat mai departe a fost Andrei Burghelea, victorios cu 15-7 în fața austriacului Gregor Janjic.

Daniel Popa a mers direct în turul al doilea al tabloului preliminar, unde s-a și oprit, cedând în fața francezului Pierrick Rousseau cu 9-15.

Și drumul lui Andrei Burghelea s-a oprit în turul secund al tabloului preliminar, unde românul a fost învins de maghairul Levente Bartok, cu 15-6.

Articole similare

GALERIE FOTO: Demonstrație de scrimă de excepție cu ocazia Balului Diplomatic de la Palatul Parlamentului

Federatia Romana de Scrima
10 ani

Sabina Martiș (CSA Steaua) a câștigat Cupa Federației la sabie de la Iași, ediția 2017, în proba feminină pentru juniori

Federatia Romana de Scrima
7 ani

România a ocupat locul 7 la Campionatul European de la Plovdiv, în proba de floretă cadeți masculin echipe

Federatia Romana de Scrima
7 ani
Exit mobile version