Federația Română de Scrimă
Concursuri în țară

Cupa Mondială – floretă, feminin, U20, individual

151 de floretiste din 27 de țări au participat astăzi la etapa de Cupă Mondială rezervată fetelor de la categoria de vârstă U20. Competiția s-a desfășurat la Iris Sport Arena, din București – care a găzduit în premieră un concurs de scrimă.

Pe tabloul principal s-a aflat și o româncă, Emilia Corbu, de la CSTA București, care însă a fost eliminată în primul tur, după ce a cedat în fața italiencei Marta Ricci, cu 12-15.

În penultimul act al concursului s-au calificat Eva Lacheray (15-10 cu Nora Hajas), Alexandra Sunduchkova (15-8 cu Arina Prytkova), Anna Udovichenko (15-7 cu Valeria Rassolova) și Martina Favaretto (15-7 cu Angelina Kononova). Prima semifinală a fost câștigată de franțuzoaica Lacheray, care s-a impus cu 15-14 în fața Alexandrei Sunduchkova. A doua calificată în finala Cupei Mondiale de la București a fost Martina Favaretto, care a dispus de Anna Udovichenko la o singură tușă, 14-13.

Finala italiano-franceză a fost câștigată, în cele din urmă, de Martina Favaretto, care a învins-o pe Eva Lacheray cu 15-11.

Clasamentul final: 1. Martina Favaretto (Italia), 2. Eva Lacheray (Franța), 3 – Anna Udovichenko și Alexandra Sunduchkova (ambele Rusia), 5. Valeria Rassolova (Rusia), 6. Arina Prytkova (Rusia), 7. Nora Hajas (Ungaria), 8. Angelina Kononova (Rusia). Emilia Corbu a încheiat competiția pe locul 55.

Mâine, de la ora 9, tot în sala Iris Sports Arena, se desfășoară concursul pe echipe.

Articole similare

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 12, proba 23: floretă feminin 8-9 ani. Cornel Ilie și Peter Pop sunt invitații FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Federatia Romana de Scrima
7 ani

Rareș Ailinca a câștigat Campionatul Național de sabie pentru cadeți de la București, ediția 2018, în proba masculină la individual

Federatia Romana de Scrima
6 ani

Campionatul Național de floretă tineret de la Izvorani, ediția 2017, ziua 1: azi are loc proba masculină la individual

Federatia Romana de Scrima
7 ani
Exit mobile version