Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Bronz pentru Ursachi la Universiadă!

Universiada Napoli 2019 – sabie masculin, individual

Prima zi de scrimă, prima medalie românească la Jocurile Mondiale Universitare de la Napoli! Calificat pe tabloul principal cu șase victorii în grupă, sabrerul Răzvan Ursachi l-a eliminat mai întâi pe rusul Artem Tselyshev (15-12), apoi l-a învins la o tușă pe italianul Dario Cavaliere în optimile concursului masculin individual (15-14), pentru ca să treacă de georgianul Mikheli Mardaleishvili în sferturi, tot după un succes la limită, 15-14. În semifinala cu germanul Frederic Kindler, Răzvan a luptat din răsputeri pentru accederea în finală, dar a trebuit să se recunoască învins. Kindler s-a impus cu 15-10, iar tricolorului i-a rămas la gât medalia de bronz. Campion universitar al probei a devenit sud-coreeanul Oh Sanguk, care l-a întrecut în finală pe Frederic Kindler (15-10).

Mădălin Bucur a avut șase victorii în grupă, dar a fost eliminat de pe tabloul principal de germanul Frederic Kindler (12-15) și a încheiat concursul pe locul 17.

Sorin Eftimie s-a calificat pe tabloul principal cu patru victorii în grupă. În primul tur al tabloului de 64 l-a eliminat pe Choy Yu Yong (Singapore), cu 15-8, dar a pierdut greu în turul următor, la o singură tușă, confruntarea cu italianul Francesco D’Armiento (14-15). La final, Sorin s-a clasat pe poziția a 23-a.

 

Articole similare

F.I.E. a anulat competițiile internaționale până în 2021

Federatia Romana de Scrima
4 ani

CM de Scrimă pentru Cadeți și Juniori – floretă, cadeți – masculin, feminin, individual

Federatia Romana de Scrima
3 ani

MIHAI COVALIU – SCRIMA MI-A DAT TOT CEEA CE AM VISAT!

Federatia Romana de Scrima
4 ani
Exit mobile version