Federația Română de Scrimă
Circuitul European de Cadeți

Bronz pentru Amalia Stan la Gödöllö!

Gödöllö, Huniber-Cup, cadeți, sabie, feminin, individual

În concursul feminin individual, 13 dintre sabrerele tricolore s-au calificat mai departe din grupe: Amalia Stan, Catinca Dumitru, Maria Alexe, Andreea Șerbănoiu, Rosemarie Benciu, Patricia Popa, Andreea Adăniloaie, Alexandra Mitruș, Amalia Covaliu, Iulia Maria Păun, Anastasia Fusea, Ana Dejescu și Sofia Corlătescu. Au fost eliminate Rebeca Tudorancea, Ema Cîrligeanu și Teona Maria Icnoțiu.

În primul tur al tabloului preliminar, Patricia Popa a învins-o pe Natalia Spasova, din Bulgaria, cu 15-13; Maria Alexe a trecut de letona Jelena Piskunova, cu 15-7; Sofia Corlătescu a câștigat la limită meciul cu maghiara Hedi Erdelyi (15-14); Andreea Șerbănoiu a eliminat o altă reprezentantă a țării gazdă, pe Greta Kardos (15-2); Anastasia Fusea a întrecut-o cu 15-4 pe slovena Meta Mali; Rosemarie Benciu a trecut mai departe după 15-10 cu bulgăroaica Ana Franceska Kachuleva, iar Amalia Covaliu a dispus de Csenge Masa (Ungaria) cu 15-9; în timp ce Andreea Adăniloaie a pierdut cu 9-15 întâlnirea cu Tiziana Nitschmann (Germania); Alexandra Mitruș a pierdut la limită meciul cu grecoaica Alexandra Papapetropoulou (14-15); Ana Dejescu a fost învinsă cu 15-11 de ucrainianca Valeriia Shcepkina, iar Iulia Maria Păun a părăsit competiția eliminată de poloneza Karolina Hofman (8-15).

În primul tur al tabloului principal Patricia Popa a învins-o pe maghiara Abigel Kis cu 15-11; Andreea Șerbănoiu a scos-o din concurs pe Sofia Corlătescu, de care a dispus cu 15-2; Anastasia Fusea a eliminat-o pe Anna Luca Nagy (Ungaria) cu 15-12, iar Amalia Stan a învins-o pe Emma Horvath (Ungaria), cu 15-12.

Maria Alexe a fost eliminată de reprezentanta Germaniei, Victoria Graudins, în fața căreia a cedat cu 10-15; Catinca Dumitru a ieșit din cursă după înfrângerea cu 11-15 suferită în meciul cu maghiara Dorottya Csonka; Amalia Covaliu a cedat în înfruntarea cu poloneza Emilia Habryn (6-15), iar Rosemarie Benciu a pierdut întâlnirea cu germana Anastasija Hirschfeld (7-15).

16-imile au adus o victorie pentru Amalia Stan, care a câștigat cu 15-14 întâlnirea cu maghiara Nora Felfoldi, și înfrângeri la Patricia Popa (5-15 cu Csenge Konya – Ungaria), Andreea Șerbănoiu (9-15 la bulgara Kalina Atanasova), Anastasia Fusea (10-15 cu poloneza Aniela Kozlowska).

În optimi, singura tricoloră rămasă în concurs, Amalia Stan a trecut categoric de poloneza Karolina Hofman (15-5), pentru ca în sferturi să o învingă pe ucrainianca Sofiya Polonka, cu 15-4. A urmat pentru Amalia meciul din semifinale, cu reprezentanta Bulgariei, Kalina Atanasova, în fața căreia a cedat cu 11-15. Amalia Stan a cucerit astfel medalia de bronz la Huniber-Cup, terminând concursul individual feminin pe locul al treilea, la egalitate cu reprezentanta Greciei, Konstantina Kefala.

Articole similare

UPDATE 5: Încă o medalie la Campionatul Mondial de la Moscova! Echipa României a cucerit argintul în proba de spadă feminin

Federatia Romana de Scrima
9 ani

UPDATE 7: Medalie pentru România! Simona Gherman s-a oprit în semifinale la etapa de Cupă Mondială la spadă seniori feminin de la Buenos Aires

Federatia Romana de Scrima
8 ani

LPS Craiova a câștigat Campionatul Național de spadă pentru cadeți de la București, ediția 2018, în proba masculină pe echipe

Federatia Romana de Scrima
6 ani
Exit mobile version