Federația Română de Scrimă
Știri

UPDATE 6: GALERIE FOTO – Simona Gherman, învinsă în semifinalele Europeanului de la Strasbourg. Avem medalie de bronz!

Duminică, 8 iunie, Campionatul European de scrimă seniori de la Strasbourg programează una dintre probele în care suntem îndreptățiți să sperăm la o medalie. Este vorba de proba feminină individuală de spadă, acolo unde România este reprezentată de Ana Maria Brânză (campioană europeană în exercițiu după aurul cucerit în 2013 la Zagreb), Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea. Cele patru fete intră în concurs la ora 10:00, ora României, și vor trage mai întâi în grupe după cum urmează:

  

  

Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția fetelor noastre la Europeanul de la Strasbourg.


UPDATE, ora 12:55 – Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea au trecut cu bine de grupele preliminare și s-au calificat pe tabloul principal de 64. În grupe, cele patru românce au realizat următoarele rezultate:

  

  
Pe tabloul de 64, Brânză, Pop, Gherman și Udrea vor evolua astfel:
Ana Maria Brânză – Lis Fautsch (Luxemburg)
Simona Pop – Josephine Jacques Andre Coquin (Franța)
Simona Gherman – Ekaterina Davidzon (Israel)
Maria Udrea – Marie Florence Candassamy (Franța).

  

  

  
FOTO: Marie-Tan Lay Pamart


UPDATE, ora 13:10 – Ana Maria Brânză este prima româncă ajunsă pe tabloul de 32 la Europeanul de scrimă de la Strasbourg, proba de spadă feminin. Sportiva pregătită de Octavian Zidaru a trecut cu 15-11 de Lis Fautsch (Luxemburg). Pentru un loc pe tabloul de 16, Brânză se va bate cu învingătoarea meciului Simona Gherman – Ekaterina Davidzon (Israel)!


UPDATE, ora 13:40 – Simona Gherman s-a calificat pe tabloul de 32 după 15-5 cu Ekaterina Davidzon (Israel) și se va bate cu Ana Maria Brânză pentru un loc pe tabloul de 16! Din păcate, Simona Pop a fost eliminată pe tabloul de 64 după 8-15 cu Josephine Jacques Andre Coquin (Franța).


UPDATE, ora 15:00 – Maria Udrea a părăsit și ea proba individuală de spadă de la Europeanul de la Strasbourg după ce a pierdut cu Marie Florence Candassamy (Franța), scor 7-8.


UPDATE, ora 15:49 – Simona Gherman este singura româncă rămasă în cursa pentru medalie la proba de spadă feminin individual. Simona a trecut pe tabloul de 32 de Ana Maria Brânză după un meci de mare luptă, scor 9-8. Pentru un loc pe tabloul de 8, Simona Gherman se va duela cu Monika Sozanska (Germania). Meciul va începe la ora 16:00, ora României.

  

  

  

  


UPDATE, ora 19:23 – Simona Gherman a ajuns până în semifinalele Campionatului European de scrimă seniori de la Strasbourg. După ce a trăcut de Ana Maria Brânză pe tabloul de 32, scor 9-8, Simona a învins-o pe Monika Sozanska (Germania), scor 10-6, pe tabloul de 16, și pe Yana Shemyakina (Ucraina), scor 15-14, pe tabloul de 8. În semifinale, Gherman va da peste Marie Florence Candassamy (Franța), de la ora 19:30.

  

  

  

  

  


UPDATE, ora 19:52 – Simona Gherman a pierdut cu 15-9 semifinala cu Marie Florence Candassamy (Franța) și va trebui să se mulțumească cu medalia de bronz.

Articole similare

Emilia Corbu (CSTA) a câștigat medalia de aur la Campionatul Național de scrimă pentru copii, în proba de floretă feminin, categoria 12-13 ani. Ea a fost premiată de campioana olimpică Laura Badea Cârlescu

Federatia Romana de Scrima
9 ani

21 de spadasini români concurează sâmbătă și duminică la etapa din Circuitul European de cadeți, de la Klagenfurt

Federatia Romana de Scrima
8 ani

Löwe von Bonn – 2022

Federatia Romana de Scrima
1 an
Exit mobile version